Redmi K80 Pro Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Redmi K80 Pro

Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini kullanacak ilk telefonlardan biri olacak Redmi K80 Pro’nun teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Şu anda Xiaomi cephesinde tüm gözler Xiaomi 15 serisine çevrilmiş durumda. Çinli telefon üreticisi, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonunu önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek. Ancak Xiaomi’nin hazırladığı tek üst segment telefon Xiaomi 15 değil. Şirketin alt markası olan Redmi de kendi amiral gemisi akıllı telefonunu hazırlıyor. Redmi K80 Pro’nun da çok yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Xiaomi 15 gibi o da Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ten güç alacak.

Redmi K80 Pro’nun çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, telefona dair sızıntılar da sıklaşmaya başladı. Son olarak da telefonun teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Redmi K80 Pro 2

Daha önce gelen sızıntılarda, telefonda 5500 mAh’lık bir batarya bulunacağı söyleniyordu. Ancak telefonun çıkışına kısa bir süre kala gelen bu son sızıntı, Redmi K80 Pro’nun bataryasının ilk başta düşünülenden de büyük olacağını ortaya çıkardı. Telefonda, 6000 mAh’lık etkileyici bir batarya bulunacak. Telefonda lityum değil silikon bir batarya kullanılacak.

K80 Pro’da 100W hızlı şarj özelliği olacak. Ayrıca bu yıldan itibaren K serisine kablosuz şarj özelliği de eklenecek. Ancak telefondaki kablosuz şarj özelliğinin şarj hızı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Daha önce gelen bilgilere göre Redmi K80 Pro’nun ekranının altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Redmi telefonlarında bugüne kadar optik parmak izi sensörleri kullanılıyordu. Ancak gelen bu sızıntı doğruysa, Redmi ultrasonik sensörlere geçiş yapacak demektir.

Daha önce paylaşılan bilgilere göre K80 Pro’nun arka kamerasındaki telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunacak. Hatırlarsanız telefonun öncülünde de bir telefoto kamera vardı ama onun optik zoom kapasitesi 3x değil 2x’ti.

GeForce Now’a Ekim Ayında 22 Yeni Oyun Eklenecek