Redmi K60, 5 dakikada 300 bin sattı

Xiaomi Redmi K60

Xiaomi, bu hafta piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Redmi K60’ın 5 dakikada 300 bin satarak büyük başarı yakaladığını açıkladı.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi’nin amiral gemisi modellerini oluşturan Redmi K serisine geçtiğimiz günlerde yeni bir model daha eklendi. Bir süredir beklenen Redmi K60, 27 Aralık’ta Çin’de düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Kısa süre sonra da satışa çıkarıldı. Telefonun satışa çıktığı gibi kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Öyle ki Xiaomi tarafından paylaşılan son rakamlar, telefonun dakikalar içinde yüz binlerce adet sattığını gösteriyor.

Xiaomi, Çin’in önde gelen sosyal medya platformu Weibo’daki sayfası üzerinden bir açıklama yaparak, Redmi K60’ın satışa çıktıktan sonraki 5 dakika içinde 300 bin adet sattığını duyurdu. Xiaomi tarafından paylaşılan bu bilgi, telefona ilginin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.

Redmi K60

Xiaomi, kullanıcıların 1220p çözünürlükte ekran, kablosuz şarj özelliği ve Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti gibi özelliklerden etkilendiğini söylüyor. Bildiğiniz gibi telefonun Pro versiyonu Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Standart modelin yonga seti ise Snapdragon 8+ Gen 1. Son olarak bir de Dimensity 8200 yonga setinden güç alan K60E modeli bulunuyor.

Piyasaya sürülmesi flaş bir satışla gerçekleşen Redmi K60’ın çıktığı ilk gün yakaladığı bu başarıyı, sonraki günlerde hatta haftalarda sürdürüp sürdüremeyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak hem Xiaomi tarafından paylaşılan bu rakamlar, hem de pazar araştırmaları K60 serisine ilginin yüksek olduğunu söylüyor.

Galaxy S24 Ultra hakkında ilk detaylar gelmeye başladı