Redmi K40 için yeni sızıntılar geldi

Redmi K40

Xiaomi’nin yeni uygun fiyatlı performans canavarı Redmi K40 hakkında yeni bilgiler geldi. Bakalım K40 ailesi nasıl olacak?

Redmi, geçen yıldan beri Xiaomi’den ayrı bir marka haline gelmişti. Redmi, Xiaomi’nin alt markası anlayışında bütçe dostu amiral gemilerini temsil eden K serisi dahil olmak üzere birkaç seriye sahip olmayı başarmıştı. Yakında ise Redmi K30’un yerini alacak olan Redmi K40 serisi piyasaya sürülecek.

Redmi K40 serisi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Digital Chat Station takma adıyla tanınmış sızıntı devi, henüz piyasaya sürülmemiş cihazlar hakkında bize bilgi vermeye devam ediyor. Digital Chat Station  bu sefer Redmi K40 ile ilgili detayları paylaştı.

Digital Chat Station’a göre seri bünyesinde birkaç model çıkacak. Ayrıca Redmi K40 ailesi 120 Hz yenileme hızına sahip bir OLED ekran sunacak. Ön kamera ise bu ekrana nokta çentik şeklinde entegre edilecek.

Samsung Xiaomi Mi Mix Alpha gibi telefon hazırlıyor

Daha önce Redmi K40 Pro’nun Snapdragon 875 yongası ile geleceği söylenmişti. Bu yonga seti 1 Aralık’ta piyasaya sürülecek ve 5 nanometre teknolojisi kullanılarak üretilecek. Redmi K40’ın temel sürümü Dimensity 1000+ veya Snapdragon 775 işlemci sunacak. Ana modelde 64 MP Sony IMX686 ana sensörlü çok modüllü kamera yer alacak. Bu yeni cihazlardan en az 4000 mAh kapasiteli ve en az 33 W kapasiteli hızlı şarjlı batarya ile geleceğini belirtelim.

Redmi K40

Redmi K40’ın bu yıl sonundan önce satışa çıkması bekleniyor. Xiaomi alt markası Redmi K30 Pro’nun amiral gemisi akıllı telefonu bu yılın başlarında piyasaya sürülmüştü. Şimdi, şirketin yeni nesil K akıllı telefon serisi olan Redmi K40 serisini piyasaya sürmek üzere olduğu görülüyor. Çünkü Redmi Brand CEO’su ve Xiaomi Çin Başkanı Lu Weibing, Redmi’nin Redmi K30 Pro’nun üretimini ve resmi satışını durduracağını doğrulamıştı.

Muhtemelen K40 ailesi ile önümüzdeki ayın ilk günlerinde tanışacağız. Bakalım fiyat konusunda nasıl bir politika izlenecek?