Redmi Note 10 için geri sayım başladı!

Redmi Note 10

Xiaomi’nin 5G destekli yeni fiyat performans canavarı Redmi Note 10 için geri sayım başladı. Telefon çok sağlam olacak!

Xiaomi’nin alt marksı olan Redmi, Mart ayında Hindistan’da Redmi Note 9 akıllı telefon serisini satışa sunmuştu. Ancak Note 9 ailesi sürpriz bir şekilde Çin’de piyasaya sürülmemişti. Çünkü iç pazarda doğrudan 5G ile uyumlu Redmi Note 10 serisinin satışa sunulacağı söylenmişti.

Bir türlü tanıtılmayan telefon için bugün yeni bilgiler geldi. Söylenene göre; Redmi hem ana hem de Pro modelini tanıtacak. Note 10’un gücünü MediaTek’in Dimensity 820 yonga setinden alacağı söylenmişti. Ancak bugün Çin’in Twitter’ı olan Weibo’da telefonunda Dimensity 820 yerine Snapdragon 750G yonga setini kullanacağı orta çıktı.

Snapdragon 750G yonga seti ile gelecek olan telefonda 8 GB RAM yer alacak. 108 Megapiksel ana kamera ile gelecek olan telefonda fiyatı uygun tutmak adına LCD ekrana yer verilecek. 4.800 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan telefonda 33W’lık hızlı şarj desteği de bulunacak.

Huawei Mate 40 nasıl olacak? İşte bilinen özellikleri!

Hem işlemci hem de kamera açısından oldukça ses getirecek olan bu telefonun 300 ila 400 dolar bandında olması bekleniyor. Türkiye’de 3.500 TL bandında satılmasını beklediğimiz Note 10’ların bu ay içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Redmi Note 10

Dünyada daralan akıllı telefon pazarında artık giriş ve orta segmenti büyük oyuncu olacak. Uygun fiyatlı telefon konusunda eline su döktürmeyen Xiaomi de bu alanda başarısına başarı katacak gibi görünüyor. Bakalım telefon pazarındaki daralmayı göre Samsung, Huawei ve Apple da fiyat/performans canavarları ile karşımıza çıkacak mı?