Redmi 12C fiyatı sonunda belli oldu

redmi 12c 1

Akıllı telefon dünyasının popüler isimlerinden biri olan Redmi, yeni bütçe dostu modelini, Redmi 12C’yi resmen tanıttı.

Redmi 12C fiyatı sonunda belli oldu. Tüm dünya 2023 yılına girmeye hazırlanırken, yılın son gününde Redmi takipçilerini şaşırtarak yeni bir akıllı telefon modeli tanıttı. Çinli teknoloji şirketi tarafından tanıtılan Redmi 12C gerek özellikleri gerekse de tasarımı ile giriş seviyesi bir model olduğunu hissettirirken, yılın son gününde gelen bu sürpriz uygun fiyatlı bir akıllı telefon satın almak isteyenler için iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Redmi 12C fiyatı

Redmi 12C’nin özelliklerine baktığımız zaman ilk dikkatimizi çeken husus telefonun ekranı oluyor. Karşımıza 6,71 inçlik bir ekranla çıkan Redmi 12C, bu ekranında HD+ çözünürlüğe yer vermiş. Gücünü Helio G85 yonga setinden alan Redmi 12C bu işlemci kümesini 4GB / 6GB RAM ve 64GB / 128GB dahili depolama alanıyla destekliyor.

Redmi 12C fiyatı

Redmi 12C fiyatı sonunda belli oldu

Telefonun arka yüzeyine baktığımız zaman, bizleri burada 50MP + 2MP’den oluşan 2’li bir kamera kurulumu karşılıyor. Redmi 12C’nin ön yüzeyinde ise 5MP’lik çekim kalitesine sahip tek bir lens var.

Redmi 12C fiyatı

Elektriksel gücünü 5.000mAh’lık bataryasından alan telefon, aynı zamanda 3,5mm’lik jak girişi gibi yavaş yavaş yeni nesil akıllı telefonlardan kaldırılan özelliklere de sahip. Parmak izi okuyucunun telefonun arka yüzeyine, kamera adasının içerisine yerleştirildiğini gördüğümüz Redmi 12C’nin başlangıç fiyatı ise 100 dolar olarak belirlendi.

Elbette ki bu fiyat, satışa ilk başlanacak ülke olan Çin için geçerli. Redmi 12C’nin gerek Avrupa’da gerekse de ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı bilinmezken, telefonun ülkemizdeki fiyatının 3.500-TL ile 4.000-TL arasında olması bekleniyor.

İnsan merkezli inovatif kamera teknolojilerini tanıttı