Üretim sorunları, Apple’ın piyasa değerini de olumsuz etkiliyor

Apple çalışan haklarını ihlal ettiği iddiası ile karşı karşıya

Akıllı telefon dünyasının en önemli ismi konumundaki Apple, şu sıralar Çin’den gelen kötü haberler ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Üretim sorunları, Apple’ın piyasa değerini de olumsuz etkiliyor. Amerikalı teknoloji devi Apple, Çin’de uğraştığı üretim sorunlarının bir türlü üstesinden gelemiyor. Yılın büyük bölümünde Foxconn’un tam kapasite çalışabilmesi için elinden geleni yapan Apple, özellikle yılın sonlarına doğru bu amacından bir hayli uzaklaşmıştı. Foxconn çalışanları, sağlıksız çalışma koşulları, düşük ücret ve yoğun mesai takvimi yüzünden adeta kazan kaldırmış ve internete Çinli güvenlik güçleriyle Foxconn çalışanlarının karşı karşıya geldiği ilginç görüntüler düşmüştü.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

İşte gelen son bilgiler henüz bu sorunların tam olarak çözülemediğini ve Apple’ın da artık Çin’den çıkma fikrini iyiden iyiye masaya yatırdığını gösteriyor. İlk etapta Vietnam ve Tayland gibi ülkeleri düşünen Apple, 2023 yılında bu gelişmeye ilişkin yeni adımlar atabilir.

Apple Store çalışanları sendika seçimi için başvuruda bulundu

Üretim sorunları, Apple’ın piyasa değerini de olumsuz etkiliyor

Öte yandan Amerikalı teknoloji devinin yaşadığı bu olumsuzluklar, şirketin borsa değerine de ciddi zarar veriyor. Son bir yıl içerisinde hisse başına değeri 182,94 dolara kadar çıkan Apple, en düşük değer olarak ise 125,87 doları görmüştü. Geçtiğimiz günlerde üst üste gelen değer kayıpları sonrasında ise, Apple hisseleri son bir yılın en düşük seviyesine bir hayli yaklaşarak 126,04 dolarak kadar indi.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Son olarak Apple’ın son 10 yıldır dünyanın en değerli şirketi unvanını elinde bulundurduğunu ve bu sene de yaşadığı değer kaybına rağmen bu unvanını sürdürmeye devam ettiğini hatırlatalım.

Apple 2023 yılında hangi ürünleri tanıtacak? İşte bu sorunun yanıtı