Redmi 12C inceleme: Uygun fiyata Android telefon

ewfwefew

#İŞBİRLİĞİ

Redmi 12C, uygun fiyata yeni bir Android telefon arayanların göz önünde bulundurması gereken ürünlerden bir tanesi. Cihaz, ülkemizde üretilen akıllı telefonlardan bir tanesi ve yakın zamanda 4900 TL’den başlayan satış fiyatlarıyla teknloji severlerin beğenisine sunuldu.

Redmi 12C, gri, mavi, yeşil ve mor olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Renk seçenekleri tarafında eli açık davranılması hoşumuza gitti. Hoşumuza giden diğer iki detay ise, ürünün büyük bir ekran ve güçlü bir pille geliyor olması. Tabii dahası da var.

8.7mm kalınlıktaki telefon, 192 gram ağırlıkta. İki elde rahat bir kullanım mümkün. Tasarım detaylarına bakıldığında, köşelerden yumuşatılmış hatların olduğunu, arka tarafta da kaymaz plastik malzeme tercih edildiğini görüyoruz.

Cihaz, artık günümüzde biraz eskimiş tercihleri de sunuyor. Örneğin, parmak izi okuyucu sensör, arka tarafta konumlandırılmış. Güvenlik için önemli bir özellik bu ve hızlı da çalışıyor, ama özellikle büyük elli kullanıcıların rahat kullanabileceğini düşünüyoruz.

Öte yandan, cihazda Type-C değil de daha eski bir USB bağlantı teknolojisine yer verilmiş. Bu da kolay kullanılabilirlik ve hızlı şarj gibi detayları geri plana atıyor ve biraz da olsa üzüyor diyebiliriz.

Telefonumuz, kutuda bir kablolu kulaklık sunmuyor. Yine de 3.5mm kulaklık girişi var. Bu sayede favori kablolu kulaklığınızı kullanabilir ve örneğin cihazdaki FM radyo özelliği sayesinde yayınları takip edebilirsiniz. Uygulama üzerinde, radyo yayınlardan ses kaydı alma özelliği de var.

Redmi 12C, 6.71 inç değerde ekrana sahip.

Büyük bir ekran boyutu olduğunu söyleyebiliriz. HD+ çözünürlük ve 500nit parlaklık değeri sunuluyor. Bunlara ek olarak uzun süreli deneyimlerde daha yumuşak çözümler için okuma modu da mevcut. Ekran, dokunuşlara hızlı cevaplar verebiliyor ve belirginlik tarafında özellikle iç mekân deneyimlerinde başarılı.

Telefonun biraz daha teknik detaylarına indiğimizde, MediaTek’in Helio G85 çipsetini görüyoruz. 12nm olarak üretilen bu çipset, oyun odaklı ve düşük güç tüketimini hedefleyen bir çipset. Tabii uygun fiyatlı telefonlar göz önünde bulundurularak hazırlandığı için çok yüksek performans beklememek gerekiyor.

4GB LPDDR4X RAM ve 128GB dahili depolama faktörlerine sahip olan telefon, 1TB’a kadar microSD desteği de sunuyor.

Android işletim sistemi tarafında 12 sürümü tercih edilmiş. Yine de kullanımı kolay, genellikle akıcı bir arayüz olduğunu söyleyebiliriz.
Telefon, Angry Birds ve Call of Duty Mobile gibi oyunları genellikle akıcı performansta, yüksek ısınma faktörü olmadan deneyimleyebilmenize imkân sunuyor.

Redmi 12C inceleme: Uygun fiyata Android telefon

Realme 12C’nin arka tarafında 50MP kamera ve QVGA lens var. 50MP kameramız f1.8 açıklık değerine sahip ve özellikle iyi ışıklı ortamlarda, sabit fotoğraf çekimlerinde güzel sonuçlar sunuyor.

Video tarafında ise 1080p 30FPS ve hızlandırılmış video gibi seçenekler var. Yani geniş bir yelpaze beklentiniz olmamalı.

Ön taraftaki 5MP kamera da bokeh efektli selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için yeterli performans sunabiliyor. Tabii iyi ışıklı bir ortamda.

Wi-Fi AC, Bluetooth 5.1 ve FM radyo gibi özellikleri bulunan telefon, 5000mAh pille geliyor. Bu pil, gündelik kullanımda tek şarj ile 2 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Tabii fark edilir bir hızlı şarj teknolojisiyle gelmesi iyi olurdu. Böylece şarj süreçleri önemli ölçüde azalabilirdi.

Toparlamak gerekirse…

Redmi 12C, uygun fiyatlı yeni Android telefonlardan bir tanesi. Özellikle büyük ekranı ve güçlü piliyle ön plana çıkıyor. Ülkemizde üretilen telefon, 4900 TL’den başlayan fiyat etiketlerine sahip.

“Peki bu ürün kimlere hitap ediyor?” diye soruyorsanız, cevaplayalım…

Eğer bir akıllı telefonda arama yapma, mesajlaşma ve sosyal medya gezintileri gibi ihtiyaçları ön planda tutuyor, bunlar için çok da para vermek istemiyorsanız bu cihazı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Öte yandan, daha evvel bir akıllı telefon kullanmadıysanız ve bu dünyaya yeni adım atmak istiyorsanız, Redmi 12C’nin iyi bir başlangıç arkadaşı olabileceğini düşünüyoruz.

Redmi 12C inceleme: Uygun fiyata Android telefon

ASUS Zenbook 14 OLED UX3402: Yoğun tempoya ayak uydurabilen bir laptop!