Xiaomi Redmi 13C, Amazon’da görüldü

Xiaomi Redmi 13C 2

Önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşması beklenen Xiaomi Redmi 13C, henüz resmi olarak tanıtılmadan Amazon’da görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, Redmi Note 13 serisinin ilk üyelerini eylül ayının sonunda resmi olarak tanıttı. Ancak şirketin Redmi 13 serisiyle ilgili planları henüz bitmiş değil. Çünkü yıl bitmeden Redmi 13 serisine yeni bir model daha eklenecek. Xiaomi Redmi 13C adını taşıyan bu yeni model henüz resmi olarak tanıtılmış olmasa da bugün Amazon’da görüldü. Amazon’da yer alan ilan sayesinde telefonun teknik özelliklerine dair pek çok detay da netlik kazanmış oldu.

Xiaomi Redmi 13C, Xiaomi’nin bir diğer alt markası olan Poco’nun kısa süre önce tanıttığı Poco C65 ile oldukça benzer bir tasarıma ve özelliklere sahip. Ancak iki telefon arasında bazı kayda değer farklılıklar bulunuyor. Bu farklılıklar yonga setinde ve selfie kamerasında karşımıza çıkıyor.

Redmi 13C, 6.74 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın üzerinde 5 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Ekranın yenilenme hızı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Xiaomi Redmi 13C

Redmi 13C, Helio G99 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine tercihe göre 4 ya da 6 GB RAM eşlik ediyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 18 W.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Ancak ona iki oldukça mütevazı lens eşlik ediyor. Çünkü 50 megapiksellik bu ana lensin yanında 2 megapiksellik bir makro kamera ile 2 megapiksellik derinlik sensörü var.

Hatırlarsanız şirket Redmi 12C’yi geçtiğimiz yılın aralık ayında Çin’de piyasaya sürmüştü. Redmi 12C daha sonra telefon Hindistan’da da satışa sunularak global lansmanını gerçekleştirmişti. Şirketin Redmi 13C’yi de de aralık ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak Xiaomi şimdilik bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

iQOO 12 serisi resmen tanıtıldı