Reddit yorumları sonunda beklenen güncellemeyi aldı

Reddit yorumları sonunda beklenen güncellemeyi aldı

Reddit, 17 yılın ardından nihayet yorumlarını aranabilir hale getirdiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Kullanıcılar artık yalnızca bir topluluk içindeki orijinal gönderiler ve konular yerine, gönderilere verilen yanıtlardan arama sonuçları yapabilecek. Ürün ve tasarım ekibi, “Önceden topluluktaki her gönderiye bakmanız ve bulmak için yorumlara göz atmanız gerekiyordu” diye yazdı. “Artık, insanların yorumlarda paylaştığı tüm farklı önerileri kolayca görebilirsiniz.” Yorum arama yeteneği, geçen yıl Reddit tarafından yapılan bir ankette en çok istenen özellikti. Bunun da ötesinde, şirketin “sınırlı ilk testi” sırasında, yaklaşık 26.000 kişi bu özelliği kullandı.

Reddit yorumları sonunda beklenen güncellemeyi aldı

Reddit, kullanıcıların sonuçları bulmasına yardımcı olmak için arama alaka düzeyini de iyileştirdi. Önceden, bir sonucun bir soruyla neredeyse tam olarak eşleşmesi gerekiyordu, ancak artık daha az kısıtlayıcı seçenekler sunuldu. “Örneğin, birisinin ‘dogecoin 2021′ için arama yaptığını ve tam bir eşleşme olmadığı için aradığını bulamadığını varsayalım; yeni özellik ile ilgili sonuçları alma olasılıkları artık daha yüksek.” Aslında Reddit, daha önce sonuç almayan soruların sonuçlarında yüzde 60’lık bir artış gördüğünü söyledi. Arama artık sonuçlara öncelik vermek için kullanıcıların arama geçmişine bakarak daha yeni içeriklere öncelik veriyor.

Son olarak Reddit, kullanıcı geri bildirimlerine dayalı yeni ve daha basit bir tasarımla arama arayüzünü geliştirdi. Artık gönderilere diğer içerik türlerine göre öncelik veriyor ve aradığınızı daha kolay bulabilmeniz için sonuç sayfasını basitleştiriyor. Ayrıca, “aramayı daha güvenli hale getirme” niyetine dayalı olarak beklenmeyen sonuçların sayısını da azaltıyor. Yeni özellikler artık dünyanın her yerinde masaüstü web sitesinde mevcut, ancak uygulamalara ne zaman geleceğine dair bir haber yok.

Samsung, LG’den sonra kendi katlanabilir QD-OLED TV’sini piyasaya sürebilir