Reddit CEO’su yapay zeka özelliklerini tanıttı

Reddit CEO’su Huffman, “Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, kullanıcıların ürünleri, şovları, oyunları daha derinlemesine incelemelerine ve Reddit’te yeni toplulukları keşfetmelerine yardımcı olacağız” dedi.

CEO bunun için içeriği özetlemek ve önermek adına yapay zeka tarafından desteklenen yeni arama sonucu sayfalarını test etmeye başlayacağız” dedi. Testler başlayacak ancak hem birinci taraf hem de üçüncü taraf modellerin kullanılacağı belirtildi. Huffman, Reddit’teki aramanın “uzun süredir değişmediğini” ancak bunun yeni kullanıcılar çekmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Ayrıca aramanın bir gün şirket için önemli bir reklam geliri kaynağı olabileceğini de söyledi. Huffman, reklam dışı diğer gelir kaynaklarının da ipucunu verdi ve şirketin yeni özelliklerden para kazanmaya çalışırken ödeme duvarlı alt dizinleri deneyebileceğini öne sürdü: “Şirketin mevcut, ücretsiz sürümünün var olmaya ve büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. Huffman, “Ama şimdi yeni kullanım durumları, özel içeriğe veya özel alanlara sahip olabilecek yeni alt dizin türleri ve bu tür şeyler için kapıyı açacağız” dedi.

Reddit CEO'su yapay zeka özelliklerini tanıttı

Şirket, Huffman’ın sözleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti. Ancak şirketin bu yılın başında halka açıldığından beri işini genişletmenin yeni yollarını aradığı bir sır değil. Google ve OpenAI ile milyonlarca dolarlık lisans anlaşmaları yaptı ve arama motorlarını engelledi.  Huffman, “Ekosistemdeki bazı oyuncular Reddit içeriğini kullanma konusunda şeffaf değil ve bu durumlarda platform  içeriğini ve kullanıcı gizliliğini korumak için erişimi engelliyoruz” dedi. “Reddit verilerinin nereye gittiğini ve ne olduğunu bilmek istiyoruz.”

Lenovo, yeni 7 inçlik Legion Go’yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor