Samsung, LG’den sonra kendi katlanabilir QD-OLED TV’sini piyasaya sürebilir

h5

Son gelen bilgilere göre, Samsung Display’in uzun süredir rakibi olan LG’ye rakip olabilecek yeni bir ürünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Söz konusu yeni ürün, LG’nin halihazırda sunduğu katlanabilir bir QD-OLED TV olacak.

Konuya yakın kaynaklar Güney Koreli teknoloji devi Samsung için şu anda yeni nesil QD-OLED panelleri üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Amaç, cam alt tabakaların kullanımını mevcut ikiden bire düşürmek” ve bu, daha sonra haddeleme yeteneğine sahip yeni bir versiyona izin verecek. Şirketin bu yeni tür görüntüleme teknolojisini geliştiren görüntüleme birimi, Samsung Electronics’in yakında bir katlanabilir TV’yi de piyasaya süreceği anlamına geliyor.

Samsung

Şu an itibariyle, yuvarlanabilir-katlanabilir ekrana sahip piyasada bulunan tek TV, LG RX Rollable serisi OLED’dir. Bu model CES 2019’da duyuruldu ve bir yıl sonra piyasaya sürüldü. Ancak, oldukça dikkat çekici ve yenilikçi bir ürün olmasına rağmen, 65 inçlik model tek başına 87.000 ABD Dolarına mal oldu. Başka bir deyişle, seri üretilemeyecek veya daha yaygın olarak bulunamayacak kadar pahalı.

Bu nedenle, Samsung tarafından piyasaya sürülen katlanabilir modelin şu anda piyasadaki tek seçenekten daha ucuz olması mümkün. Ancak QD-OLED TV’lerin fiyatı düşünüldüğünde böyle bir modelin fazla uygun olması pek olası görünmüyor. Bunun henüz doğrulanmamış bir rapor olduğunu ise hatırlatalım.

iPhone 15, Periskop Telefoto Lens özelliğine sahip olabilir