OpenAI, Reddit gönderilerini ChatGPT’ye taşıyacak

OpenAI, Reddit gönderilerini ChatGPT'ye taşıyacak

OpenAI yapay zekasını geliştirmek için farklı yerlerden destek almaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

OpenAI ve Reddit Perşembe günü bir ortaklık kurdu. Buna göre Reddit tartışmaları ChatGPT’de yer alacak ve Reddit’in yapay zeka destekli özellikleri kullanıcılarına sunulmaya başlayacak. Her iki şirket de ortak bir açıklamada, ortaklığın “OpenAI araçlarının özellikle güncel konulardaki Reddit içeriğini daha iyi yansıtmasına ve sergilemesine olanak tanıyacağını” belirtti. Anlaşmanın bir parçası olarak OpenAI, Reddit’te de reklam ortağı olacak, bu da platformda reklam yayınlayacağı anlamına geliyor. Anlaşma, Reddit’in Şubat ayında Google ile imzaladığı ve 60 milyon dolar değerinde olduğu söylenen anlaşmaya benziyor. Bir Reddit sözcüsü, OpenAI anlaşmasının şartlarını açıklamayı reddetti ve şirket, yorum talebine yanıt vermedi.

OpenAI, Reddit gönderilerini ChatGPT'ye taşıyacak

Yapay zeka devi elindeki yapay zeka modellerini eğitmeye devam etmek için veri elde etmek amacıyla yayıncılarla giderek daha fazla ortaklık kuruyor. Şirket yalnızca son birkaç hafta içinde Financial Times ve Dotdash Meredith ile anlaşmalar imzaladı. Geçtiğimiz yıl, modellerini ABD’deki Politico ve Business Insider ile Almanya’daki Bild ve Die Welt haberlerine göre eğitmek için Alman yayıncı Axel Springer ile de ortaklık kurdu.

Yeni düzenleme kapsamında şirket, Reddit’in Veri API’sine erişim sağlayacak. Ortaklığın bir sonucu olarak Reddit’in platformuna hangi yapay zeka destekli özellikleri ekleyeceği belli değil. Reddit sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Samsung Galaxy Z Fold6’nın Benchmark Sonuçları Belli Oldu