Reddit topluluğu, ‘güven eksikliği’ nedeniyle kapanacak

Reddit, finans dünyasına hızlı giriş yaptı!

Reddit son dönemlerde sorun üstüne sorun yaşıyor. Şimdi platformdaki bir topluluk güven sorunu nedeniyle iptal olacak. İşte tüm detaylar.

Son dönemlerde yaşanan bir sürü aksaklıktan sonra bir topluluk, kısmen şirketin API’sinde yaptığı değişiklikler nedeniyle topluluklarını kapatıyor. r/TranscribersOfReddit adlı topluluk, Reddit’in API erişimi için ücret almaya başlamasından bir gün önce, 30 Haziran’da kapılarını kapatacak. Grup, medyayı yaklaşık 100 alt dizinden kopyalayarak çalışıyordu. Transcribers moderatörü Rebekah Ginsburg’a göre grubun amacı, alternatif metin gibi platformda eksik olan erişilebilirlik özellikleri için bazı geçici çözümler sağlamak ve şirketten bu tür “yetersizlikleri” gidermesini istemekti.

Aynı zamanda topluluğun transkripsiyon çalışmalarının çoğuna güç sağlayan grup artık kapılarını kapatacak. Ginsburg, “Son olayların ışığında, Reddit şirketinin platformla ilgili temel sorunları çözme konusunda ciddi bir isteksizlik gösterdiğini artık kabul ediyoruz.” “Bu sorunların tepeden geldiği açık ve çözülebileceğine inanmıyoruz. Ne yazık ki bu bizim için olağanüstü zor bir karar olsa da, bu koşullar artık bu projeyi yürütemeyeceğimiz anlamına geliyor.”

Reddit bu uygulamanın fişini çekiyor

Ginsburg, “API değişiklikleri yüzünden platform olarak platforma olan güven eksikliğimiz ve Reddit şirketinin erişilebilirliği açıkça göz ardı etmesi” ekibin devam etmesini “imkansız” hale getirdi ifadeleri kullanıldı. Platform sorun üstüne sorun yaşamaya devam ediyor ancak tüm bu sorunların çözülmesi fazlasıyla zaman alacak da denebilir. Çökmelerin ardından çoğu kullanıcı protestolara başladı.

Rapor: Apple, iPhone 15’in işlemcisini daha ucuza üretmeyi planlıyor