Reddit halka arz için hazırlanıyor

Reddit halka arz için hazırlanıyor

Reddit açık ara en çok kullanılan uygulamalardan biri ve şimdi halka arza açıklacak. İşte tüm detaylar.

Yıllar süren spekülasyonların ardından Reddit, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda İlk Halka Arz için resmi olarak evrakları sundu. Hisse senedi sembolü olarak RDDT’yi kullanmayı planlayan şirket, bazı uzun süredir kullanıcıların hisse satın alarak katılmasına da olanak tanıyacak. Reddit CEO’su Steve Huffman, şirketin SEC’e sunduğu S-1 dosyasında paylaşılan bir notta, birçok uzun süreli kullanıcının zaten platformdaki toplulukları üzerinde “derin bir sahiplenme duygusu” hissettiğini söyledi. “Kullanıcılarımızın bizim sahiplerimiz olmasını sağlamak için bu sahiplenme duygusunun gerçek sahipliğe yansımasını istiyoruz” diye yazdı. “Bunu aklımızda tutarak, Reddit’e katkıda bulunan kullanıcıları ve moderatörleri yatırımcılarımızla birlikte halka arzımızda hisse satın almaya davet etmekten heyecan duyuyoruz.”

Reddit halka arz için hazırlanıyor

Şirket, kaç kullanıcının katılabileceğini söylemedi ancak uygun kullanıcıların karma puanlarına göre belirleneceğini ve “moderatör katkılarının üyelik ve moderatör eylemleriyle ölçüleceğini” söyledi.

Başvuru aynı zamanda Reddit’in işinin iç işleyişine ilişkin yeni ayrıntılar da sunuyor. Şirketin Aralık ayı boyunca 500 milyon ziyaretçisi vardı ve yakın zamanda ortalama 73 milyonun biraz üzerinde “günlük aktif tekil” ziyaretçiye ulaştı. Şirket 2023 yılında 804 milyon dolar gelir elde etti. Belgede ayrıca şirketin gelecekte gelirini artırmayı planladığı için AI şirketleriyle içeriğini lisanslamak için anlaşmalar “araştırdığı” belirtiliyor. Şirket yeni yılda da büyümeye devam edecek.

Galaxy Buds ile Bariyerleri Ortadan Kaldıran İletişim