Reddit yükselişini sürdürüyor

reddit logooo

Dünyanın önde gelen topluluklarından biri olan Reddit 200 milyon dolar daha yatırım alarak değerini 1.8 milyar dolara yükseltti.

San Francisco merkezli kullanıcı sayısı 300 milyonu yakalayan önde gelen internet topluluklarından biri olan Reddit, aldığı 200 milyon dolarlık son yatırımla değerini 1.8 milyar dolar gibi bir rakama yükseltmiş oldu. Şirketin CEO’su konumunda olan Steve Huffman yaptığı açıklama ile, Silikon Vadisi’nin önde gelen yatırımcılarından alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile 1.8 milyar dolar değere yükseldiklerini ve yayılım alanlarını genişleterek çok daha fazla kişiye çok daha çeşitli hizmetler sunacaklarını belirtiyor. İlk değişik olarak ise 2005 yılından beri aynı şekilde hizmet veren anasayfa tasarımı olarak gösteriliyor.

En önemli noktalardan biri de sabit bir gelir kaynağı bulunmaması olarak gösterilen Reddit, bu sorunun üstesinden gelmek için kolları sıvamaya başlayacak. Bu konuda şirket kullanıcıların videolarını paylaşabileceği bir sistem altyapısı hazırlığında olduğunu belirtiyor. Bu sistem hayata geçtikten sonra Reddit ise videolar içine reklam gerçekleştirerek gelir modeli oluşturacak.

Reddit, kullanıcılarının yüzde 80 gibi bir oranının hala masaüstünden siteye giriş yaptığını ve sadece onların değil mobil kullanıcılarında deneyimini arttırmak adına bu yatırımların yapıldığını ve oldukça iyi bir tablo çizileceğini vurguluyor. Şirket tüm bu planlamalar doğrultusunda 140 olan çalışan sayısını 300 civarına çıkarmanın planlarını yapıyor.

Mercedes’in Geliştirdiği S-serisi Sedan Dünya’sının En İyisi