Realme veri güvenliği için önemli bir adım attı

Realme GT Neo 3T 2

Çinli teknoloji şirketlerinin veri güvenliği konu edildiğinde çok da iyi karnelere sahip olduklarını söylemek bir hayli güç olduğundan Realme’de şu sıralar benzer sebeplerden kaynaklanan bir sorunla mücadele ediyor.

Realme veri güvenliği için önemli bir adım attı. Kısa bir süre önce “Gelişmiş Akıllı Hizmetler” adıyla bilinen bir Realme UI 4.0 özelliği, Realme’yi kişisel kullanıcı verilerini toplamakla suçlayan bir tartışmanın odağına yerleştirdi. Bu özelliğin açıklaması, cihaz bilgileri, uygulama kullanım istatistikleri, konum verileri, takvim etkinlikleri ve SMS mesajları ile aramalar hakkında istatistikler gibi bilgileri topladığını net bir şekilde belirtiyor. Ancak, tartışmayı büyüten durum, bu özelliğin öntanımlı olarak aktif halde olmasıydı.

Realme 11 Pro

Bu iddiaların üzerine, Elektronik ve Teknoloji Bakanı Rajeev Chandrashekar, durumu inceleyeceklerini ve doğruluklarını kontrol edeceklerini belirtti. Realme’nin ardından yaptığı açıklamada ise, bu özelliğin kullanıcının deneyimini optimize etmek amacıyla bulunduğunu ve toplanan verilerin yerel olarak depolandığını ve işlendiğini bildirdi. Daha sonra, Realme, yeni piyasaya sürülen Realme 11 Pro 5G ve Realme 11 Pro+ 5G modelleri için, bu özelliği devre dışı bırakan bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeler, RMX3771_13.1.0.524(EX01) ve RMX3741_13.1.0.524(EX01) yazılım sürümleriyle sunuldu.

fwe ew 1

Realme veri güvenliği için önemli bir adım attı

Yayınlanan güncelleme, sistem stabilitesini artırıyor ve kamera enerji tüketimini optimize ediyor. “Gelişmiş Akıllı Hizmetler” özelliğinin açıklamasının gözden geçirilerek, varsayılan olarak kapatılmasıyla, gereksiz tartışmaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Güncellemenin detaylarına bakıldığında, bu özelliğin amacının, yalnızca cihaz kullanım modellerini analiz ederek kullanıcı deneyimini iyileştirmek olduğu belirtildi. Ayrıca, optimize edilmiş şarj özelliği, yerel verileri ve uygulama kullanım istatistiklerini cihazda kullanırken, konum bilgisi için kullanıcıdan izin isteyecek şekilde düzenlenmiş.

realme 10 pro

Realme UI 4.0’ı kullanan diğer Realme cihazlarının yanı sıra, OnePlus ve Oppo gibi kardeş markaların Android 13 yonga setiyle çalışan cihazlarına da benzer bir güncelleme gelmesi bekleniyor. Bu yaklaşan güncellemenin, söz konusu özelliği tanımlayan dilin düzenlenmesi ve varsayılan olarak devre dışı bırakılmasını sağlaması öngörülüyor. Realme veri güvenliği için önemli bir adım attı.

Chery’nin yeni markası JAECOO dünyaya tanıtıldı