Apple Watch kadranları 3. parti tasarımlara kapalı!

Apple watch kanseri

Akıllı saat pazarının tartışmasız lider ismi konumunda olan Apple, üçüncü parti kadran tasarımları için kesin olarak kapıları kapattı.

Apple Watch kadranları 3. parti tasarımlara kapalı! Apple Başkan Yardımcıları Kevin Lynch ve Deidre Caldbeck, son röportajlarında, Apple Watch’un işletim sistemi watchOS ile ilgili planlanan değişikliklere ve üçüncü taraf saat kadranı konusuna değindiler. Apple severlerin, üçüncü taraf saat kadranlarını beklemeleri biraz daha zaman alacak, çünkü şirketin odak noktası istikrar ve tutarlık üzerine kurulu.

apple watch

Lynch, saat kadranının Apple Watch’ın ana ekranı olarak hizmet ettiğini ve bu nedenle tutarlı ve istikrarlı olması gerektiğini belirtti. Apple, en büyük watchOS güncellemelerinden sonra dahi saat kadranının sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesini istiyor. Saat kadranı geliştirme sürecinde kontrolü elinde tutarak, Apple, diğer işletim sistemi unsurlarıyla uyumluluğu garanti ediyor.

Caldbeck, Apple’ın, saat kadranının güncellemeler boyunca güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlama konusunda sorumluluk taşıdığını belirtti. Üçüncü taraf saat kadranları, kişiselleştirme seçenekleri sunmasına rağmen, Apple’ın bu özelliğin sunumundan çok istikrarı ön planda tutan yaklaşımı daha baskın.

Apple watch kanseri

Apple Watch kadranları 3. parti tasarımlara kapalı!

Röportajda ayrıca, kullanıcıların ek fonksiyonlara ekranı daha sert bir şekilde bastırarak erişebildiği Force Touch özelliğinin kaldırılmasına da değinildi. Lynch, Force Touch’ın birincil amacının, sınırlı ekran alanı içinde kullanılmayan özelliklere yer açmak olduğunu açıkladı. Ancak, bu etkileşimin daha az sezgisel olduğu ve kullanıcıların ne zaman ve nerede ekstra kuvvet uygulamaları gerektiğini tam olarak bilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Son çıkan Apple Watch modellerinde daha geniş ekranların bulunması nedeniyle Force Touch’a olan ihtiyaç azaldı. Genişletilmiş ekran alanı, bilgileri daha kolay görüntüleme ve ek özellikleri entegre etme imkanı sağladı, bu da ForceTouch’ın gereksiz hale gelmesine yol açtı.

Apple Watch Series 8 ateşiniz olup olmadığını tespit edecek!

Apple, Apple Watch deneyimini geliştirmede kullanıcı geri bildirimlerine önem veriyor. Yakında sunulacak olan watchOS güncellemesi, Dijital Taç düğmesinin kullanımını Kontrol Merkezi’ne daha kolay erişim için yeniden amaçlandığını ve veri erişilebilirliğini artırmak için yeni bir widget sistemini tanıttığını gösterecek. Apple Watch kadranları 3. parti tasarımlara kapalı!

TV+ PRO :  TV+ süper platform çağını başlatıyor