Realme, 300W hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor

Realme 11 Pro

Realme, hızlı şarj teknolojisinde yeni bir kilometre taşı daha belirliyor. Realme Global Pazarlama Müdürü Francis Wong, YouTuber TheTechChap ile yaptığı son röportajda şirketin şu anda 300W şarj teknolojisini test ettiğini açıkladı.

Realme, her zaman şarj teknolojilerinde öncü olmuştur. 2021 yılında, 4300mAh pilini 33 dakikada tamamen doldurabilen GT Master Edition telefonuyla 65W DartCharge teknolojisini tanıttılar. Ardından, 2022’de, 4500mAh pili sadece 5 dakikada %0’dan %50’ye çıkarabilen 150W şarj desteğine sahip GT Neo 3’ü piyasaya sürdüler. Geçen yılın amiral gemisi Realme GT Neo 5, kullanıcıların telefonlarını 10 dakikadan kısa bir sürede tamamen şarj etmelerine olanak tanıyan 240W şarj hızlarını sundu. Şimdi ise, Realme 300W şarj teknolojisi ile bu hızları daha da ileri taşımayı planlıyor.

Realme

Halihazırda, Redmi 300W şarj teknolojisini sergileyen tek marka. Demoları etkileyici sonuçlar gösteriyor; telefon üç dakikadan kısa bir sürede %50 şarja ve beş dakikadan kısa bir sürede tam şarja ulaşıyor. Şirketin 300W hızlı şarj teknolojisinin detayları henüz tam olarak açıklanmadı. Wong ile yapılan röportajda şarj süreleri veya olası dezavantajlar gibi ayrıntılara yer verilmedi. Ayrıca bu teknolojinin ticari olarak piyasaya sürülen bir akıllı telefonda ne zaman kullanılacağı da belli değil.

Daha hızlı şarj, özellikle hareket halindeki kullanıcılar için büyük bir rahatlık sunarken, bazı dezavantajlar da beraberinde geliyor. Yüksek şarj hızları, telefonların aşırı ısınmasına neden olabilir ve bu da pil sağlığını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, şirketin yüksek wattlı şarjı destekleyecek uygun altyapıyı sağlamak için daha büyük ve daha verimli buhar odalı soğutma sistemleri gibi maliyet artırıcı önlemler alması gerekebilir.

Firmanın bu zorlukların üstesinden gelip gelemeyeceği ve 300W hızlı şarj teknolojisini pazara sunup sunamayacağı merak konusu. Ancak her yeni adımla, telefonun şarj edilmesi için geçen süreyi tamamen ortadan kaldırmaya bir adım daha yaklaşıyorlar.

ByteDance yapay zekaya 2,1 milyar dolarlık yatırım yapacak