Hızlı şarj teknolojileri için yeni dönem başlıyor!

hizli sarj cihazi 1

Akıllı telefon dünyasının önemli isimleri arasında şimdi de hızlı şarj konusunda büyük bir rekabet yaşanıyor. Peki ama bu yarışın galibi kim olabilir?

Hızlı şarj teknolojileri için yeni dönem başlıyor! Mobil cihazlarında hızlı şarj teknolojisinde son dönemde önemli ilerlemeler yaşanıyor. 2022’nin ikinci yarısında 200W hızlı şarj teknolojisi piyasaya sürüldü ve bu sayede batarya şarj süresi yaklaşık on dakikaya düştü. 2023’ün ilk yarısında ise 240W şarj teknolojisi hayatımıza girdi ve cep telefonlarının şarj olması on dakikanın altına indi. Bu teknolojinin Type-C arabirimi ile şarj gücünün 240W ile sınırlı kalacağı düşünülüyordu, ancak bir üreticinin 300W şarj teknolojisi ile ilgili açıklaması bu beklentileri yıktı. Şimdi, Oppo, OnePlus ve Realme gibi birçok üreticinin 300W şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Infinix, 160W hızlı şarj adaptörü üzerinde çalışıyor

Son sızıntılar, Oppo, OnePlus ve Realme gibi üreticilerin, yeni malzemeler ve yüksek yoğunluklu pillerle süper 100W şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu şirketler, 150W hızlı şarj ve 5500 mAh’den fazla batarya kapasitesi sunan yeni modeller piyasaya sürmeyi planlıyorlar.

Xiaomi, rekor kıran yeni HyperCharge hızlı şarj teknolojisini duyuracak

Hızlı şarj teknolojileri için yeni dönem başlıyor!

Ayrıca Oga tabanlı üreticiler, 300W aralığında ultra yüksek güç çözümleri de geliştiriyorlar. Bu da, gelecek yıl OPPO, OnePlus ve Realme gibi şirketlerin ürünlerinin etkileyici batarya ömrü performansı sunacağı anlamına geliyor.

300W şarj teknolojisi ve 150W+5500mAh batarya ömrü çözümü, OPPO Find X7 serisi, OnePlus 12 serisi ve diğer ürünlere entegre edilebilir. Ancak OPPO Find X6 serisi ve OnePlus 11 serisi yeni çıktığından, OPPO Find X7 serisi ve OnePlus 12 serisinin piyasaya sürülmesi muhtemelen en az altı ay sonra olacaktır.

hızlı şarj cihazı

Mobil şarj teknolojisindeki hızlı ilerleme, 300W şarj hedefine ulaşma yarışını hızlandırdı. OPPO, OnePlus ve Realme gibi Oga serisi üreticilerinin geliştirdiği bu teknolojiler, tüketicilerin yakın gelecekte batarya ömrü performansında önemli gelişmeler beklemelerine neden olabilir. Hızlı şarj teknolojileri için yeni dönem başlıyor!

Twitter değer kaybetti! İşte şaşırtıcı rakam