ByteDance yapay zekaya 2,1 milyar dolarlık yatırım yapacak

bytedance 1

ByteDance, Malezya’ya 2,13 milyar dolarlık devasa bir yatırım yaparak ülkede bir yapay zeka merkezi kurmayı planlıyor. Şirketin Tiktok’un ana firması olduğunu hatırlatalım.

ByteDance, ayrıcaJohor eyaletindeki mevcut veri merkezi tesislerini 319 milyon dolarlık ek bir yatırımla genişletecek. Malezya’nın ticaret bakanı Tengku Zafrul, Çinli teknoloji devinin Malezya’da yapay zeka merkezi kurmak için yaklaşık 2,13 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım, Güneydoğu Asya’ya açılan birçok küresel teknoloji şirketinin son hamlesi olarak dikkat çekiyor. Zafrul ayrıca ByteDance’ın Johor eyaletindeki veri merkezi tesislerini 319,5 milyon dolarlık ek bir yatırımla genişleteceğini belirtti.

ByteDance

 

Tengku Zafrul, X platformunda yaptığı açıklamada, “ByteDance’ın bu ek yatırımı, Malezya’nın dijital ekonomisini 2025 yılına kadar ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 22.6’sına çıkarma hedefimize ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır,” dedi.

Bu büyük yatırım duyurusu, son aylarda diğer teknoloji devlerinin Malezya’ya yaptığı benzer yatırımları takip ediyor. Geçtiğimiz ay, Google Malezya’daki ilk veri merkezini ve Google Cloud bölgesini geliştirmek için 2 milyar dolarlık yatırım planladığını açıklamıştı. Aynı zamanda, Microsoft da bulut ve yapay zeka hizmetlerini genişletmek amacıyla 2,2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Yapay zeka için teknoloji devleri yatırımlarına devam ederken yakın gelecekte her türlü teknolojik aletin bu teknoloji ile çevrilmesi bekleniyor.

Galaxy Watch FE, satışa çıkmadan Amazon’da listelendi