Realme 13 Pro ve 13 Pro+ Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Realme 13 Pro+

Realme, çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+’ın özellikleri hakkında yeni detaylar paylaştı.

Son dönemde adından sık sık söz ettiren Realme, önümüzdeki günlerde iki yeni telefon daha çıkaracak. Son dönemde sık sık gündeme gelen Realme 13 Pro ve 13 Pro+, 30 Temmuz’da Hindistan’da tanıtılacak. Lansman tarihi iyiden iyiye yaklaşan bu iki telefon için tanıtım çalışmalarına başlayan Realme, dün bu telefonların teknik özellikleri hakkında yeni detaylar paylaştı. Böylece daha önce gelen sızıntılar sayesinde öğrenme şansı yakaladığımız pek çok detay doğrulanmış oldu.

Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde Realme 13 Pro+’nın 5050 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı, şarj hızının ise 80 W olacağı söyleniyordu. Realme’nin paylaştığı bilgiler şarj hızının doğru olduğunu gösterdi. Realme, telefonların batarya kapasitesini ise 5200 mAh olarak açıkladı.

Realme 13 Pro

Realme 13 Pro+, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Telefon, Snapdragon 7s Gen 3 yonga setinden güç alacak. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 128, 256 ya da 512 GB.

Doğrudan Realme tarafından açıklanan bilgilere göre, Realme 13 Pro gibi Pro+’ın da ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-701 olacak. Ona zoom kamerası olarak işlev görecek LYT-600 eşlik edecek. 50 megapiksellik bu sensörün lensi 3x optik zoom özelliğine sahip olacak. Bu kameralara, bir de geniş açılı lens eşlik edecek. Öte yandan Realme’nin en son teknoloji olarak tanımladığı yapay zeka programı HYPERIMAGE+, bu kameraların performansını daha da arttıracak.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir