Realme 12 Pro+ Sızıntılarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Realme 12 Pro+

Realme 12 Pro+’ın sızdırılan yeni görselleri telefonun farklı bir renk seçeneğini gözler önüne sererken, özellikleri hakkında yeni detaylar da ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi Çinli telefon üreticisi Realme, önümüzdeki günlerde akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekleyecek. Son günlerde pek çok sızıntıya konu olan Realme 12 Pro ve Pro+, 29 Ocak’ta resmi olarak tanıtılacak. Biz bu iki telefonun lansmanı için beklerken, Realme 12 Pro+ yeni bir sızıntıya konu oldu. Sızdırılan yeni görseller sayesinde telefon farklı bir renk seçeneğinde de gözler önüne serilirken, telefonun teknik özelliklerine dair de yeni detaylar ortaya çıktı.

Yeni orta segment telefonunun telefoto kamerasını kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy S24 Ultra’yla kıyaslayan Realme, Realme 12 Pro+’ın 120x zoom özelliğine sahip, 64 megapiksellik telefoto kamerasıyla Galaxy S24 Ultra’dakinden bile daha iyi bir telefoto kamera sunacağını öne sürdü. Gerçekten de Galaxy S24 Ultra 120x yerine 100x’lik bir telefoto kameraya sahip. Ancak söz konusu kamera performansı olduğunda kağıt üzerindeki özellikler tek kriter değil. Bu yüzden Realme’nin bu iddiasına temkinli yaklaşmak lazım. Yine de şirketin yeni orta segmentin telefonuna etkileyici bir telefoto koyduğu kesin.

Realme 12 Pro 2 3

Realme 12 Pro da Pro+ da 1080p çözünürlüğe sahip 6.7 inçlik AMOLED ekranla geliyor. Her iki telefonun da arka yüzünde üç, ön yüzünde bir kamera yer alıyor. Realme 12 Pro’nun da 12 Pro+’ın da üçlü ana kamerasının ana lensi Sony’nin 50 megapiksellik IMX890 sensörünü kullanıyor. OIS destekli bu ana lense eşlik eden telefoto kamera yukarıda da bahsini geçirdiğimiz OV64B. Öte yandan Realme, bunlara bir de 3x Portre Modu lensinin eşlik edeceğini açıkladı. Realme 12 Pro+, bu özellikleriyle amiral gemisi Realme GT5 Pro ile yarışacak seviyede olacak.

İki telefon arasındaki farklar, yonga setinde ve kullandıkları kameraların özelliklerinde karşımıza çıkıyor. Realme 12 Pro’nun yonga seti 2.2 GHz’lik bir CPU kullanıyor. Öte yandan 12 Pro+ ise 2.4 GHz’lik bir yonga seti kullanıyor. Bu yonga setinin Snapdragon 7s Gen 2 olacağı tahmin ediliyor. 12 Pro, 6, 8, 12 ve 16 GB olmak üzere dört farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulacak. Aynı şekilde dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara dört seçenek sunuluyor: 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

Realme Note 50’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Belli Oldu