Güçlü oyun için: Razer Orochi V2, Sphex V3 ve Universal Grip Tape

g4rg43h

#İŞBİRLİĞİ

Razer Orochi V2, hareket halindeki oyuncuları hedefleyen, deyim yerindeyse mümkün olan her yerde oyun oynamak isteyenler için tasarlanmış bir ürün.

Razer Orochi V2, her şeyden önce bir gaming mouse. Sonrasında, oldukça hafif ve kablosuz olarak kullanılabilen bir mouse. Cihazı ister beraberinde gelen kablosuz USB algılayıcısı aracılığıyla, isterseniz de Bluetooth aracılığıyla oyun laptopunuza bağlayabilirsiniz.

Ürün, normalde siyah ve beyaz renk seçenekleriyle oyunculara sunuluyor. Eğer bu seçenekler dışına çıkmak ister ve biraz daha “özel” olmak isterseniz, custom, yani size özel bir tasarım tercihinde de bulunabilirsiniz. Bunun için Razer’ın resmi sayfasına, yani buraya giderek detaylara göz atabilirsiniz.

Güçlü oyun için: Razer Orochi V2, Sphex V3 ve Universal Grip Tape

Razer Orichi V2, yalnızca 60 gram ağırlıkta, bir oyuncu mouse’u olarak düşündüğümüzde “oldukça hafif” bir ürün. Üstelik, tasarım hatları itibarıyla, pek çok farklı el şekline uyum sağlayabiliyor ve uzun süreler keyifle oyun oynamanıza yardımcı oluyor.

Mouse, bünyesinde Razer’ın 2. nesil mekanik mouse switch’leriyle geliyor. 60 milyon tıklamaya kadar uzun bir kullanım süresi sunabilen cihaz, altın kaplama bağlantı noktaları sayesinde de daha sağlam deneyime katkı sunuyor.

Razer Orochi V2, programlanabilir 6 tuşa sahip. Bunları Razer Synapse 3 yazılımını kullanarak istediğiniz gibi görevlendirebilirsiniz.

“Peki optik sensör tarafında ne var?” derseniz, onu da yazalım

Razer 5G Advanced optik sensör kullanılıyor. Bu sayede en ufak hareketleriniz dahi algılanıyor ve ona göre hamleleriniz gerçekleşiyor. 1 dakikalık süreçte, normal bir mouse ile hamle yaparken hayati öneme sayip pek çok saniyeyi kaçırabilirsiniz. Böyle bir mouse kullandığınızda ise, kaybettiğiniz saniyeler neredeyse sıfıra inebilir. Bu da kazanmak için çok önemli bir detay.

Tabii ki mouse’un bünyesinde yer alan depolama özelliği, sizin kendi özel ayarlarınızı, tuş yönetimlerinizi ve DPI seçimleriniz gibi detayları da saklıyor. Bu sayede, nereye götürürseniz götürün, mevcut oyun profiliniz ile hareket edebiliyorsunuz.

“Peki ya pil konusu nasıl?” diye soracak olursanız, onu da yanıtlayalım.

Ürün, tek bir AA ya da tek bir AAA pil ile çalışıyor. Hatta Razer’ın AA pil kullanılırsa elde edilebilecek deneyim süreçlerini de sizlerle paylaşalım. Cihaz, tek AA pil ile, Bluetooth bağlantı modundayken 950 saate kadar, USB alıcıyla bağlantı modundayken de 425 saate kadar kullanım sunabiliyor. Ne fark var peki?

USB bağlantı modu, genellikle maksimum pil ömrünü hedefler, bu sebeple mouse’un yüzde yüz performansını görmek zor. Kablosuz 2.4GHz bağlantı, yani düşük gecikmeli gaming bağlantı modunda ise, mouse’un en iyi performansı sunması hedeflenir ve bu da daha fazla güç tüketimine ihtiyaç duyar.

Ve yine pil konusu bu modelde çok önemli olduğu için, RGB aydınlatma gibi detaylara yer verilmiyor.

Güçlü oyun için: Razer Orochi V2, Sphex V3 ve Universal Grip Tape

Razer Sphex V3 ultra ince mouse mat ile ister evde, isterseniz de hareket halindeyken…

Polikarbonat malzeme kullanılarak hazırlanan sert yüzeyli bu ürün, yalnızca 0.4mm kalınlıkta. Bir önceki modele kıyasla %20 daha inceltilmiş olarak geliyor. Yüzeyde sağlam bir tutuş hissi var ve mouse’ların optik sensörlerinin en iyi şekilde işleyebileceği formda sunuluyor. Yapışkan tabanlı bu ürünler, small ve large olmak üzere iki farklı boyutta sunuluyor.

Razer Universal Grip Tape ile “daha güçlü” kontrol

Razer Universal Grip Tape’in içinde önceden kesilmiş ve kullanıma hazır şekilde, 4 farklı formda kaplama malzemesi sunuluyor. Bu malzemeleri ister mouse’unuzda, isterseniz de gamepad’inizde kullanabiliyorsunuz. Amaç, zayıf olduğunu düşündüğünüz kontrol noktalarınızı daha güçlü hale getirmek. Örneğin, mouse tuşlarına yapıştırarak daha kaymaz ve stabil tıklamalar gerçekleştirebilirsiniz. Hepsi bu değil, isterseniz belirlediğiniz klavye tuşlarına bile yapıştırabilirsiniz.

Güçlü oyun için: Razer Orochi V2, Sphex V3 ve Universal Grip Tape

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Enco Air gerçek kablosuz kulaklık incelemesi