Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!

trfyh

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Nova ailesi genişlemeyi sürdürüyor. Daha önce Nova 10 ve Nova 10 Pro gibi modellerin inceleme videolarıyla karşınıza çıkmıştık. Şimdi de daha ekonomik fiyatlı bir model olan Huawei Nova 10 SE‘yi inceliyoruz. Bakalım bu yeni model bizlere neler sunuyor.

Huawei Nova 10 SE, 7.39mm kalınlıkta ve 184 gram ağırlıkta. Çoğu kullanıcı için ince yapıda bir telefon olduğunu söylemekte yarar var. Köşelerden kavislendirilmiş bir tasarımı bulunan telefon, özellikle arka taraftaki kamera tasarımıyla rakiplerinden ayrılmayı başarıyor.

Telefonun arka yüzeyi, buzlu cam görünümüne sahip, bu sayede kolay kolay parmak izi tutmuyor. Düz ekran severler için tercih edilmesi mümkün olan ürün, toplamda üç farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Bunlar: Yıldızlı gümüş, yıldızlı siyah ve nane yeşili. Bize deneyimleyebilmemiz için yıldızlı gümüş rengi geldi.

Tabii telefonun tasarımı güzel, peki ya güvenlik tarafında neler var diye soracak olursanız, parmak izi okuyucu sensörü gösterebiliriz. Ürünün sağ yan tarafında konumlandırılan parmak güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevi görüyor. Bu özelliği aktifleştirerek kullanmanızı öneriyoruz.

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!

Huawei Nova SE, büyük bir ekranla geliyor

Ürün, 6.67 inç OLED ekrana sahip. 1080×2400 çözünürlük ve 90Hz tazeleme değeri sunuluyor. Böylece bir şeyler izlerken ya da oynarken, daha net ve akıcı detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Ekran, aynı zamanda sosyal medya gezintileri ve e kitap okumaktan hoşlananlar için de dost canlısı. Öyle ki bünyesinde göz konforu ve e kitap modları mevcut.

Ekran tarafında bahsetmemiz gereken bir diğer özellik ise, Always on Display, yani her zaman açık özelliği. Bu özellik sayesinde, telefonu uyandırmadan saat, tarih, mesaj bildirimi ve pil detaylarını görebilirsiniz. Düşük güç tüketimi sayesinde size uzun süreli kullanımın önünü açıyor.

Snapdragon 680 işlemcisi var

Huawei Nova SE, Qualcomm’un Snapdragon 680 işlemcisiyle geliyor. Buna 8GB RAM ve 256GB dahili depolama faktörleri eşlik ediyor. Özellikle RAM ve depolama değerleri, çoğu kullanıcının hoşuna gidecektir.

Huawei’nin Android tabanlı EMUI 12 işletim sistemiyle gelen ürün, akıcı performans sunuyor. Android oyun ve uygulamalarını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Uygulamalara erişmek için Huawei’nin AppGallery’sini kullanabilirsiniz. İsterseniz oyun ve uygulamaların resmi websitelerine giderek Android APK’larını da indirebilirsiniz.

Huawei Nova 10 SE, haliyle Google uygulamalarını da çalıştırıyor. AppGallery’ye giderek G Space uygulamasını indirmenizde yarar var. Bu üçüncü parti uygulama sayesinde YouTube, Gmail ve Google Maps gibi uygulamalara erişip kurabiliyorsunuz.

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!

Gelelim kameralara

Huawei Nova 10 SE’nin arka tarafında üçlü kamera sistemi var: 108+8+2MP.

Kamera dizilimiyle yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebilir, geniş açılı çekimler ve makro çekimler yapabilirsiniz. Kamera sistemi, video çekim tarafında da EIS, yani elektronik görüntü sabitleme sistemini kullanıyor. Böylece çekim esnasında oluşan titreşimler olabildiğince ortadan kaldırılıyor ve daha stabil görüntüler elde ediliyor.

Telefonun ön tarafındaki 16MP kamerayla da selfie fotoğraflar ve bokeh efektli çekimler yapabilir, çeşitli filtre ve makyaj efektlerini kullanabilirsiniz.

66w hızlı şarj desteği! Üstelik hızlı şarj adaptörü kutuda geliyor!

Günümüzde çoğu telefonun yanında hızlı şarj adaptörü yer almıyor. Bu bakımdan Huawei, Nova 10 SE’de dikkat çekici bir işe imza atarak 66w hızlı şarj adaptörünü sunuyor.

Huawei Nova 10 SE, 4500mAh pili var ve bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda 1 günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Pilin 0’dan %100’e şarjı için gerekli süre ise, sadece 45 dakika.

Bünyesinde Bluetooth 5.0, Wi-Fi AC ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojileri de barındıran ürün, yeni bir orta seviye Android akıllı telefon almayı düşünenlerin göz önünde bulundurabileceği bir model.

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

POCO M5 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pil!