iOS 18’de Uygulamalar Face ID’le Kilitlenecek

ios 18 1 1

WWDC 2024 için beklenen gün geldi çattı, ancak iOS 18 dedikoduları için herhangi bir sorun yok. Söylentiler son dakikaya kadar devam edecek görünüyor. Yeni iOS sürümünün bir özelliği daha ortaya çıktı.

MacRumors’un birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre iOS 18‘de uygulamalar Face ID’le tek tek kilitlenecek. Bu yeni güvenlik özelliği Mail, Mesajlar, Telefon, Fotoğraflar, Safari tarayıcısı, Ayarlar ve iPhone’daki diğer yerleşik uygulamalarla uyumlu olacak. Böylece ekstra gizlilik ve güvenlik sağlayacak. Kilidi açıp uygulamayı kullanmak için Face ID gerekecek. Güvenlik özelliği iPhone’un şifresi ve Touch ID’le de uyumlu olacaktır. Bu özelliğin 3. parti uygulamalarla çalışıp çalışmadığı belli değil.

Şu anda Notlar uygulaması, Fotoğraflar’da son silinenlerle gizli albüm Face ID, Touch ID veya şifreleyle kilitlenebiliyor. Ancak iOS 18’le birlikte bu iş bir adım daha ileriye götürülecek. Mesela Fotoğraflar albümü tamamen kilitlenecek, iPhone’un ekran kilidi açık olsa bile herhangi bir uygulamaya girmek için Face ID’yi kullanmak gerekecek.

ios 18

Bu seneki WWDC’de iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, visionOS 2 ve diğer yeni işletim sistemleri tanıtılacak. Etkinliğin ağırlık noktası yapay zeka olacak. WWDC 10 Haziran’da yani bugün TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Yeni iOS’un betası WWDC 2024’ten hemen sonra geliştiriciler için yayınlanacaktır. Açık betasının daha sonra çıkması bekleniyor. Raporlananlara göre yapay zekayla ilgili özelliklerin bir çoğu ilk etapta beta sürümünde olmayacak. Sonraki beta güncellemelerinde eklenecek.

Yapay Zeka Destekli Kamera Yeni Bir Dönemi Başlatacak