Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 yonga seti ile bütçe dostu telefonları hedefliyor

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Qualcomm, yeni bütçe dostu mobil yonga seti Snapdragon 4 Gen 2’yi tanıttı. Bu yenileme, alt seviye akıllı telefonları bir adım öteye taşıyacak pek çok iyileştirme getiriyor.

Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 yonga seti ile bütçe dostu telefonları hedefliyor. Platform, mükemmel pil ömrü için tasarlandı ve şirket “tüm gün kullanım” sözü verdi. Qualcomm ayrıca yüksek CPU hızları, 5G bağlantısı ve entegre kameralar aracılığıyla yükseltilmiş görsel potansiyeli vaat ediyor.

Qualcomm

Çipler, önceki nesle göre hafif bir artış olan 2,2 GHz’e kadar en yüksek hızlara sahip tescilli Qualcomm Kryo CPU’ya sahip. Qualcomm’un en yeni ve en büyüğü aynı zamanda hızlı şarj teknolojisine de sahip ve şirket fişe takıldığında sadece 15 dakikada %50 şarj elde edeceğinizi iddia ediyor.

Platform, 120 fps’ye kadar kare hızlarına sahip modern FHD+ ekranlar için destek sunuyor. Snapdragon 4 Gen 2 ayrıca elektronik görüntü sabitleme, daha hızlı otomatik odaklama, gelişmiş bulanıklık azaltma ve daha fazlası gibi bazı ciddi kamera yükseltmelerine de olanak tanıyor. Yonga seti, video çekerken gürültüyü önemli ölçüde azaltmak için çok kameralı geçici filtreleme (MCTF) bile sağlıyor.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 yonga seti ile bütçe dostu telefonları hedefliyor

Tabii ki bu, 2023 yılında duyurulan modern bir ürün, dolayısıyla yapay zekaya da odaklanılacak. Bu, loş ortamlarda fotoğraf çekmek için yapay zeka tabanlı aydınlatma ayarları ve yapay zeka ile geliştirilmiş arka plan gürültüsü giderme aracı ile daha fazla kamera yükseltmesi şeklinde geliyor.

Snapdragon 888

Bağlanabilirliğe gelince, artırılmış ağ ve frekans desteğiyle “çarpıcı yüksek hızlar” vaat eden tescilli X61 5GB Modern-RF sistemi var. Bu çipler henüz bütçe dostu akıllı telefonlarda yok ancak yılın ilerleyen zamanlarında ortaya çıkmaya başlayacaklar. Redmi ve vivo gibi OEM markaları, yonga setini serilerine eklemeye başlama sözü verdiler. Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 yonga seti ile bütçe dostu telefonları hedefliyor.

OnePlus Nord Buds 2r yeni render görüntüleriyle dikkat çekti