Netflix temel planı tamamen kaldırabili

Netflix

Kanada’daki kullanıcılar bir kez daha Netflix’in yeni politikalarını gönülsüzce ilk benimseyenler olarak hizmet ediyor.

Netflix temel planı tamamen kaldırabilir. The Winnipeg Free Press’in haberine göre, şubat ayında ülkedeki evler arasında hesap paylaşımı için daha fazla ücret alma kararının ardından yayıncı, temel planının da artık Kanada aboneleri için bir seçenek olmayacağını duyurdu.

Halihazırda temel bir plan kullanan herkesin bu plandan çıkartılma konusunda endişelenmesine gerek yok ancak bu kişiler başka bir seçeneğe geçmeyi veya hesabını kapatmayı seçerlerse, o plana geri dönemeyecekler. Yeni kullanıcılar artık temel seçeneği seçemezken, diğer planlardaki mevcut aboneler de “yakın gelecekte” bu plana geçiş yapma fırsatını kaybedecekler.

Netflix, Kanada'daki 'temel' planını kaldırıyor

Asla reklam destekli bir seçenek sunmayacağını iddia ettikten sonra Netflix, kasım 2022’de Kanada, ABD ve diğer on ülkede yeni katmanı kullanıma sunarak tam da bunu yaptı.

Netflix, hesap paylaşımı için ücret almaya başladı

Netflix temel planı tamamen kaldırabilir

Artık temel seçeneği kaldırma kararı da alan yayıncı, daha fazla müşterisini reklam dolu bir izleme deneyimine doğru itiyor. Gerekçe ise basit: reklam destekli planlar, Netflix’in kar hanesine oldukça faydalı olabilir. 2023’ün ilk çeyreğinde ABD genelinde Netflix, reklamlı temel katmanın kullanıcı başına standart planından daha fazla para kazandırdığını gördü. Bu ikilem, reklam katmanı 6,99 ABD doları olmasına rağmen standart planının maliyeti 15,49 ABD dolarına kıyasla devam etti.

Netflix yakında parola ile ilgili yeni bir işlem başlatacak

Netflix’in yakın zamanda diğer ülkelerde de temel katmanı kaldıracağına dair şimdilik bir işaret yok ama daha fazla ödeme yapmaktan veya reklam izlemekten kaçınmak istiyorsanız, şimdi bu planı seçmenin tam zamanı olabilir.

TikTok, ebeveynlere daha da fazla kontrol sunacak