Giriş segmenti için SD 429 ve SD 439 dopingi!

sd 429

Genel olarak orta ve üst segmentteki modeller için geliştirdiği yonga setleriyle tanıdığımız Qualcomm, SD 429 ve SD 439 ile rotasını giriş segmentindeki modellere çeviriyor.

Akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda, kullanıcı kitlesinin orta segment modellerde yoğunlaştığını görüyoruz. Doğal olarak talep orta segment modellere olduğu için üreticiler de genel olarak bu seviyedeki modellere ağırlık veriyorlar.

Fakat Qualcomm, giriş segmentindeki modellerin performansını arttırarak, bu seviyedeki telefonların da geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor. Keza yonga seti üreticisinin yakın zamanda duyuracağı SD 429 ve SD 439 bu yoldaki en önemli adım olacak.

Uygun fiyatlı, yüksek performansı, SD 429 geliyor

Bilindiği üzere hali hazırda piyasada olan giriş segmenti modellerde Snapdragon 200 serisi yonga setleri kullanılıyor. Açık konuşmak gerekirse, bu yonga setlerinin performans anlamında hiç bir işe yaramadığını söyleyebiliriz. İşletim sistemini bile çalıştırmakta zorlanan bu yonga setleri, kullanıcılar tarafından da pek tercih edilmiyor.

Bu durumun az çok farkında olan Qualcomm, giriş segmenti modellerde kullanılmak üzere iki yeni yonga seti üzerinde çalışıyormuş.

neb2

Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Roland Quandt’a göre, Qualcomm’un yeni yonga setleri, Android GO cihazlarında kullanılmak için tasarlanıyor. Snapdragon 400 serisi yeni yonga setlerinin temel dinamikleri ise SD 625’e dayanıyormuş.

Yani yeni gelecek olan SD 429 ve SD 439 yonga setleri ile giriş segmenti modellerin de orta segment bazında bir performansa kavuşacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Pixel 3 prototipi sızdırıldı