PUBG ve Fortnite mahkemelik oldu

fortnite

Son dönemin en popüler oyunlarından ikisi telif hakları nedeniyle mahkemelik oldu. PUBG yapımcısı Bluehole, telif hakları ihlali nedeniyle Fortnite yapımcısı Dice’a dava açtı.

Oyun dünyasındaki dengeler geçtiğimiz yıl önemli ölçüde değişti. FPS tarafında online oyunculuğu tekelinde bulunduran CS:GO bir anda karşısında dişli bir rakip buldu. Bluehole Studios tarafından geliştirilen PlayerUnknown!s Battlegrounds yani bilinen ismiyle PUBG, bir anda CS GO oyuncularının büyük bir bölümünü bünyesine katmayı başarmıştı.

Kısa sürede önemli bir popülarite kazanan yapım, oyun severlerin olduğu kadar diğer yapımcılarının da dikkatini çekti. Sonuç olarak ortalık bir anda PUBG’ye benzeyen oyunlarla doldu taştı. Nitekim Dice tarafından geliştirilen Fortnite da bu klon oyunlar arasında yer alıyordu.

PUBG, Fortnite rekabeti mahkemeye taşınıyor

Bluehole hali hazırda, Dice ile önemli bir iş birliği içerisinde. Keza PUBG’nin oyun motoru direkt olarak Dice tarafından geliştiriliyor. Fakat Dice’ın PUBG dinamiklerini alarak kendi oyununa empoze etmesi Bluehole yetkililerinin pek de hoşuna gitmemiş. Konuyu mahkemeye taşıma kararı alan Bluehole yetkilileri, Dice’tan önemli bir telif hakkı talep ediyor.

fortnite vs pubg

Dice tarafından ise henüz konu hakkında bir açıklama gelmiş değil. Fortnite’ın, PUBG’nin telif haklarını ihlal edip etmediğine ise Seul Bölge Mahkemesi karar verecek.

Elbette burada sorulması gereken bir diğer soru da şu. PUBG’nin haklarını ihlal eden başka oyun yok mu? Elbette var. Fakat henüz Bluehole diğer oyun ya da stüdyolarla ilgili bir girişimde bulunmuş değil.

Fortnite için yeni güncelleme çıktı