PUBG rekora gidiyor! 400 milyon oyuncu!

pubg

Bluehole Games tarafından geliştirilen PlayerUnknown’s Battlegrounds 50 milyon barajını aşmayı başardı. Bu başarının şerefine PUBG, Steam’de indirime girdi.

2017’ye damga vuran oyunların başında PUBG’nin geldiğini söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. FPS oyunlarında yıkılmaz denilen CS:GO ambargosunu adeta yerle bir eden PUBG kısa süre içerisinde geniş bir oyuncu kitlesine erişmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde mobil versiyonu da kullanıma sunulan yapım böylece 400 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

PUBG indirime girdi

İlk olarak Steam platformu üzerinden yayınlanan yapım bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. Battle Royale tarzındaki yapım, genel olarak CS: GO’dan sıkılan kitle tarafından tercih edilmişti. Sonrasında ise kendi oyuncu profilini yaratan PlayerUnknown’s Battlegrounds, PC ve Xbox One’da 50 milyondan fazla sattı.

Oyunun asıl patlaması ise mobil versiyonunun yayınlanmasından sonra gerçekleşti. Mobil sürümün ücretsiz olarak kullanıma sunulmasıyla birlikte PlayerUnknown’s Battlegrounds bir anda 400 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya erişti.

PUBG Mobile

Yapımcı stüdyo bu başarının şerefine oyunun Steam versiyonunda yüzde 33 oranında indirim yapma kararı aldı. Yapılan indirim sonrası PUBG’nin ülkemizdeki satış fiyatı 69TL’den 46TL’ye çekildi.

Öte yandan yapımcı ekip tarafından paylaşılan bilgilere göre her gün 87 milyondan fazla kişi PlayerUnknown’s Battlegrounds oynuyor. Elbette sizlerin de tahmin edebileceği üzere bu kitlenin büyük bir çoğunluğunu mobil oyuncular oluşturuyor.

Bu arada şunu da dip not olarak belirtelim. PlayerUnknown’s Battlegrounds yakında PS4 için de yayınlanacak.

WWE 2K19 kapak yıldızı belli oldu