PS5 Türkiye fiyatı açıklandı! Geçmiş olsun Xbox!

PS5 Türkiye fiyatı

PS5 Türkiye fiyatı resmi olarak açıklandı. Xbox Series X’in 9.299 TL’lik fiyatı karşısında PS5 çok uyguna satılacak.

Oyuncuların merakla beklediği PS5 Türkiye fiyatı bugün resmi olarak açıklandı. Bildiğiniz gibi PlayStation 5 ve Xbox Series X Avrupa’da 499 Euro’dan satışa sunulacaktı. Ancak Xbox Series X’in fiyatı Türkiye’de 9.299 TL olarak açıklanmıştı. Bu yüzden PS5’in de aynı fiyattan satışa sunulması bekleniyordu.

Xbox Series X ısınma sorunu yalan çıktı! Kim attı bu iftirayı?

Ancak PlayStation Türkiye büyük bir jest yaptı ve PS5’in diskli sürümü 19 Kasım 2020 tarihinde 8.299 TL’den satışa sunacağını resmi olarak açıkladı. Rakibi ile aynı fiyatta olmasına rağmen Türkiye’de 1.000 TL daha uyguna konsol satacak olan PlayStation, rakibi karşısında savaşa 1-0 önde başlayacak.

PlayStation’ın açıklamasında “*Tavsiye edilen perakende satış fiyatıdır; ürünün Türkiye’de satışa sunulacağı tarihteki maliyetlere ve mali yükümlülüklere göre değişiklik gösterebilir.” ibaresi dikkat çekiyor. Bu muhtemelen sürekli yükselen kurlar ve eklenen vergilerden dolayı yazıldı. Eğer Kasım’a kadar olağanüstü bir durum olur ve Euro 10’u geçer ve ek vergi gelirse fiyatta ister istemez bir artış olacaktır.

Son olarak PlayStation 5’in 399 Euro’luk Dijital Sürüm’ün Türkiye pazarına henüz girmeyeceğini belirtelim. Aktarılan bilgilere göre PlayStation 5 Dijital Sürüm’ün üretimi Diskli sürüme göre daha yavaş. Bu yüzden Dijital Sürüm ilk etapta belli başlı ülkelerde satışa sunulacak.