Xbox Series X ısınma sorunu yalan çıktı! Kim attı bu iftirayı?

Xbox Series X ısınma sorunu

Xbox Series X ısınma sorunu yapılan testler ile yalan olduğu ortaya çıktı. Aksine Series X, One X’ten bile daha az ısınıyor.

Yeni nesil konsollar için geri sayım başlamışken, dış basından haberler de gelmeye devam ediyor. Basına gönderilen Xbox Series X ısınma sorunu yaşıyor diye haberler ortaya çıkmıştı. YouTuberların ortaya attığı bu asılsız ve saçma iddiaya bugün tokat gibi cevap geldi.

Venturebeat’in yaptığı testler sonucunda Series X’in ısınma sorunu yaşamadığı aksine selefi One X’ten bile daha soğuk çalıştığı ortaya çıktı. Yapılan testlerde XSX; maksimumda 50.4 derece ve minimumda ise 38.9 derecede çalışıyor. Ortalama sıcaklığı 47.7 derece olan konsol PS4 Pro’ya tur bindiriyor.

PS4 Pro, maksimumda 65 derece ve minimumda ise 60.1 derecede çalışıyor. Fan sesi ile insanları çıldırtan ve plastik kasası uzun süre oyun oynamanın ardından gıcır gıcır ses çıkaran PS4 Pro, en sıcak çalışan konsol durumunda.

Xbox Series X ısınma sorunu

Şimdilik Series X’in rakibi PlayStation 5’in sıcaklık konusunda nasıl bir performans sergileyeceği bilinmiyor. Ancak devasal bir kasa ile gelecek olan PS5’in soğutma konusunda rakibinden daha iyi olması gerekiyor. Eğer PS5, Series X’ten daha çok ısınırsa, o dev kasasının bir anlam ifade etmediği ortaya çıkmış olur.

PlayStation 5 yurt dışından alınır mı?

Türkiye’de oldukça niş bir kitlenin sahip olabileceği 9.299 TL’lik yeni nesil konsollar ile ülkemizde konsol oyunculuğunun üzerine toprak atılacak. Bakalım ilerleyen dönemlerde hem Microsoft hem de PlayStation Türkiye pazarı için bir şey yapacak mı yoksa ülkemizi terk mi edecek?