Reno4 Serisi ailesi çok iddialı!

Reno4 Pro

OPPO Reno4 Serisi, akıllı bir telefon olmanın ötesinde geleceğin mobil deneyimini bizlere yaşatan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Seride Reno4 Pro, Reno4 Lite ve Reno4 olmak üzere üç farklı model yer alıyor. 

Bilinen tüm ortak özelliklere sahip olan bu üç akıllı telefondan her biri aynı zamanda kendi avantajlarını da sunuyor. Tüketicinin satın alma kararını etkileyen pil ömrü, görüntü kalitesi, ekran hızı gibi temel özellikler Reno4 Serisi’nde en yüksek teknolojiyle kullanıcılara sunuluyor. 

Serinin en küçük kardeşi Reno4 Lite

OPPO’nun Reno4 Serisi’nde Türkiye’ye ilk kez getirdiği Reno4 Lite modeli, sadece 7.48 mm kalınlığıyla ultra ince bir görüntü sunuyor. Mat Siyah ve Metalik Beyaz renkleriyle şıklığını tamamlayan Reno4 Lite’ın ağırlığı ise sadece 164 gram.

Reno4 Lite

6.4 inç AMOLED ekranla birlikte gelen akıllı telefon, seride yer alan diğer modellerden geri kalmaksızın 2400×1080 ekran çözünürlüğü, 8GB bellek, ana kamerası 48MP olarak dörtlü kamera düzeneğine sahip.

Oppo Reno4 Pro akıllı telefon incelemesi

Kameradan bahsetmişken Reno4 Lite’ın mobil fotoğrafçılığı yeniden şekillendirecek teknolojiye sahip olduğunu söyleyelim.

oppo reno4 lite ukrayna cikis yapti 1601113557

6 kameralı telefon

Reno4 Lite, arkada 4, önde 2 kamera olmak üzere 6 kamera ile donatıldı. Reno4 Lite’ın Çift Lensli Bokeh özelliği ile portre fotoğrafına bokeh efekti ekleyerek mükemmel selfieler çekebilirsiniz. Hatta çekeceğiniz videolara bile bokeh efekti ekleyebilmeniz mümkün. Reno4 Lite gerçek bir portre uzmanı olarak da karşımıza çıkıyor. Reno4 Lite’ın 6 yapay zeka portre kamerasıyla bir profesyonel gibi çekim yapabilirsiniz.

Yapay Zeka Süper Net Portre ve Yapay Zeka Süper Gece Portresi ile ince detayları netleştirebildiğiniz gibi Yapay Zeka Renkli Portre ve Yapay Zeka Gece Portresi ile fütüristik çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi bu özelliklere yakından bakalım;

Yapay Zeka Süper Net Portre

Reno4 Lite, çekilen fotoğraftaki yüzün bulanık bir görüntüsünü düzeltmek veya eksik kalan boşlukları doldurmak için yapay zeka yüz rekonstrüksiyon teknolojisini kullanıyor. Yapay Zeka Süper Net Portre özelliğindeki derin öğrenme teknolojisi sayesinde çekilen portrelerde en ince ayrıntılar bile yeniden yapılandırılabiliyor.

Yapay Zeka Süper Gece Portresi

Sadece ön kamerada gece modu açıkken kullanabileceğiniz Yapay Zeka Süper Gece Portresi ile oldukça net selfieler çekebilirsiniz. Düşük ışık koşulları için tasarlanan Reno4 Lite ile loş ışıklı bir ortamda veya bir sokak lambası altında çarpıcı selfieler çekmeniz artık mümkün hale geliyor.

reno4

Yapay Zeka Renkli Portre

Reno4 Lite modelinde bulunan Yapay Zeka Renkli Portre özelliği sayesinde fotoğraflamak istediğiniz kişiyi ya da nesneyi renklendirip arka planı siyah beyaz bırakabiliyorsunuz. Bunu hem fotoğraf hem de video çekimlerinde yapabiliyor, ön ve arka kamerada da kullanabiliyorsunuz.

Yapay Zeka Gece Portresi

Reno4 Lite’ın Yapay Zeka Gece Portresi ile harika gece portre çekimleri yapabilirsiniz. Gece şehir çekimleri için uygun olan bokeh efektini ekleyerek öndeki nesneyi ya da kişiyi belirginleştirip arka planı bulanıklaştırabilirsiniz.

Telefona dokunmadan çağrı cevaplayabilirsiniz

Reno4 Lite modelinde bulunan Akıllı Temassız Kontrol özelliği ile 20 ila 50 santimetre uzaktan sadece elinizi yukarı doğru sallayarak gelen çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde başka bir işle meşgulken bile telefona dokunmadan kolaylıkla aramalarınızı cevaplayabilirsiniz.

Reno4 Pro

Uyanma zamanınızı öğrenen akıllı telefon

Reno4 Lite, sahip olduğu Yapay Zeka Gece Şarjı uygulaması sayesinde pilinizin ömrünü de koruyor. Gece akıllı telefonunuzu şarja taktığınızda, bu özellik telefon şarjını yapay zekayı kullanarak optimize ediyor. Yapay zeka sizin uyanma saatinizi öğreniyor ve uyanmanıza az bir zaman kala telefonu tamamen şarj ediyor. Yani gece taktığınızda 1 saat içinde yüzde 100’e gelip sabaha kadar şarjda kalmasıyla pile verilebilecek zarar ihtimalini ortadan kaldırıyor. Şarjın yüzde 20’sini kullanıcı uyanmadan 90 dakika öncesine kadar yeniden dağıtan yapay zeka algoritmasına sahip olan Reno4 Lite böylece pilinizin de uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Reno4 Serisi’nin ağabeyi Reno4 Pro

Yıldızlı Gece, İpeksi Beyaz ve Galaktik Mavi renkleriyle kullanıcılara çeşitlilik sunan Reno4 Pro, 7.7mm kalınlığı ve 161 gram ağırlığıyla karşımıza çıkıyor. 7.7mm kalınlık Reno4 Pro’yu kendi fiyat aralığında en ince tasarıma sahip akıllı telefon olarak öne çıkarıyor. 3D kavisli ekranla donatılan Reno4 Pro, 55,9 derecelik eğimiyle ele rahat oturuyor ve yanlışlıkla ekrana dokunmak gibi sorunlar yaşanmıyor. Qualcomm Snapdragon 720G işlemciyi kullanan akıllı telefon 8GB bellek ile performanstaki gücünü tamamlıyor. Serinin diğer modellerinden farklı olarak 6.5 inç Kavisli AMOLED ekran, 90Hz ekran yenileme hızı ve 256GB depolama alanıyla tüketicilere sunulan akıllı telefon, hızlı şarj konusunda rakip tanımıyor. 65W SuperVOOC 2.0 hızlı şarj özelliğine sahip Reno4 Pro’yu sadece 36 dakikada yüzde 100 şarj edebiliyorsunuz. 10 dakikalık şarjla da pilin yüzde 49’u doluyor.

oppo reno4 pro ozellikleri fiyati

Sadece 5 dakikalık şarjla ise fazladan 4 saat YouTube videosu izleyebilirsiniz. Kamera özelliklerine baktığımızda ise serinin diğer modellerinde olduğu gibi ana kamerası 48MP olan dörtlü kamera düzeneğini kullanıyor. Akıllı telefonun ön kısmında ise yüksek kaliteli selfieler çekebilmeniz için 32MP çözünürlüklü bir kamera mevcut.

Serinin ortanca modeli Reno4

Reno4 Serisi modellerinden Reno4, hem Lite hem de Pro modelinden farklı özelliklerin karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Uzay Siyahı ve Galaktik Mavi renk seçeneklerine sahip Reno4, 7.7mm kalınlık ve 165 gram ağırlığa sahip. 6.4 inç AMOLED ekranda 2400×1080 çözünürlük sunan akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 720G işlemci kullanıyor.

oppo reno4 ve reno4 pro resmi olarak tanitildi snapdragon 765g 65w hizli sarj ve uclu kameralarla geliyor

8GB belleğe sahip Reno4, serinin diğer modelleriyle aynı olarak ana kamerası 48MP olan dörtlü kamera düzeneğiyle birlikte geliyor. Ön kamerada diğer modellerden farklı olarak 32MP çözünürlüğündeki kameranın yanında bir de akıllı sensör bulunuyor. Reno4 Lite modelinde bulunan Akıllı Temassız Kontrol özelliği Reno4 modelinde de bulunuyor. Gelen çağrıları el hareketiyle cevaplamanın dışında Reno4’te YouTube, Facebook, Instagram ve TikTok gibi uygulamalardaki sayfaları da el hareketiyle kaydırabiliyorsunuz. 30W VOOC 4.0 şarj teknolojisine sahip olan Reno4’ü 20 dakika içinde yüzde 50, 57 dakika içinde de tamamen şarj edebiliyorsunuz.

1601644334 Reno4 Uzay Siyah