PS5 oyunları için Türkçe müjdesi!

Playstation 5

Sony birinci parti PS5 oyunları için Türkçe müjdesini verdi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Sony’nin şimdiki nesilde başarılı olmasının temel nedenlerinden birisi de bölgesel çözümler sunmasıydı. Örneğin ülkemizde satışa çıkan 1. parti Sony oyunlarında Türkçe dil desteğine yer verilmesi, Türkiye’deki PS4 satışlarını arttırdı. Bunun yanı sıra ülkemizdeki orijinal oyunlara olan ilgi de arttı.

Görünen o ki Sony bu tutumunu PlayStation 5‘le de devam ettirecek. Yapılan açıklamaya göre PlayStation 5’in çıkışında hazır bulunacak olan birinci parti oyunlarda Türkçe dil desteği de yer alacak.

Peki bu oyunlar hangileri? Dilerseniz şimdi PS5’in çıkış oyunlarına bir göz atalım.

PS5 oyunları Türkçe geliyor!

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ve Sackboy: A Big Adventure hem Türkçe altyazı hem de Türkçe dublaj seçeneklerine sahip olacak. Demon’s Souls remake ve Astro’s Playroom ise Türkçe altyazı desteği içerecek.

Bu oyunlardan Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ve Sackboy: A Big Adventure PlayStation 4 platformunda da boy gösterecek.

Hatırlanacağı üzere Marvel’s Spider-Man’de Türkçe dublaj ya da alt yazı seçeneğine yer verilmemişti. Bu durumun temel nedeni olarak da Marvel’a ulaşmanın zorluğu sebep gösterilmişti. Görünen o ki yeni Spider-Man oyununda bu zorluklar aşılmış durumda.

Öte yandan şunu da hatırlatmak gerekiyor. PS5 stokları ülkemizde ön siparişe sunulur sunulmaz tükenmeye devam ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde PS5 bulmak o kadar da kolay olmayabilir.

PS5 Dualsense Türkiye fiyatı açıklandı