PlayStation 5 oyunları için çalışmalar başladı!

Sony, PlayStation 5'in geriye dönük uyumluluğu için çalışıyor (mu?)

Son günlerde bir sonraki nesil konsollar için pek çok şey duyar olduk. IGN’de yeni yayınlanan bir haber, Sony’nin PlayStation 5 için çoktan çalışmalara başladığını gösteriyor (E haliyle). PS5 için geliştirme kitlerinin gönderimleri başlamış ve oyun geliştirme tarafında da yeni detaylar var.

PlayStation 5 oyunları için çalışmalar başladı!

Ne zaman piyasaya yeni nesil bir konsol sürülse, ilk etapta çoğu oyuncu için “oyun kıtlığı” söz konusudur. Zaman geçtikçe de normal olarak oyun yelpazesi genişler. Baktığımızda, Sony’nin “platforma özel oyun” hazırlama konusunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Hele de Microsoft ile kıyaslarsak. Görünüşe göre de Sony, şimdiden geliştirici stüdyolarla sıradaki platformu için çalışıyor.

PlayStation 5 oyunları için çalışmalar başladı!

Endüstri analistlerinden Daniel Ahmad, PS5’e dair öğrendiği bazı detayları oyun severlerle paylaştı. Buna göre Sony, PlayStation platformları için exclusive oyun geliştiren birinci parti stüdyolarıyla hareket ediyor ve bu stüdyolar, artık çalışmalarındaki odak noktasını PS5’e kaydırmış durumda. Tabii ki PS4 ve PS4 Pro için oyun çalışmaları devam ediyor, ama artık öncelikli platform olarak PS5 var.

PS5’e dair bazı detayların Game Developers Conference 2019’da gelmesi muhtemel. Bu arada GDC 2019, 18 Mart – 22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Oppo RX17 Pro kutu açılış videosu (Unboxing)