PS5 arayüzü 4K HDR destekli olacak!

PS5 arayüzü

PS5 arayüzü nihayet tanıtıldı. PlayStation arayüz konusunda rakibine fark atacak. Çünkü bu arayüz 4K HDR destekli olacak.

Sır gibi saklanan PS5 arayüzü nihayet gösterildi. Yepyeni özellikler ile gelen bu arayüz özellikle oyun içi etkileşimde oyunculara büyük kolaylıklar sunacak. Oldukça sade, modern ve kullanışı bir arayüz kullanan PlayStation cephesi, bu arayüzün 4K çözünürlükte HDR’ı destekleyeceğini açıkladı.

Rakibi Xbox Series X ise arayüzde 1080P çözünürlüğe destek verecek ve HDR’dan mahrum kalacak. Peki, Xbox cephesi neden böyle bir karar alırken, PlayStation 4K HDR’ı destekledi? Şimdi gelin arayüzün harcayacağı RAM miktarına bakalım.

Xbox Series X ısınma sorunu yalan çıktı! Kim attı bu iftirayı?

Microsoft’a göre 4K çözünürlüğünde HDR arayüz RAM’den 1 GB’ı alıyor. Microsoft, arayüzü 1080P’de tutarak oyun geliştiricilerine ekstradan 1 GB RAM sunacak. Bu da oyunların performansını ciddi bir şekilde etkileyecek.

Bildiğiniz gibi yeni nesil konsollarda Quick Resume özelliği yer alacak. Quick Resume sayesinde bir oyunu kapatmadan diğer oyuna anında geçiş yapabileceksiniz. Microsoft bunu da düşündüğü için Quick Resume özelliğinin akıcı bir şekilde çalışmasını istiyor. Bu yüzden arayüzde 1080P çözünürlük tercih edilmiş.

Ancak bu arayüz 4K TV’lerde bir süreden sonra göze batabilir. Bu yüzden Microsoft’un özellikle uygulama simgelerinde yüksek çözünürlük kullanması gerekecek. Arayüzün oyuna etki edecek olması Xbox kullanıcılarına büyük avantaj da sunabilir.