PlayStation 5 özellikleri ile bugün karşımıza çıkıyor!

PlayStation 5 özellikleri

PlayStation 5 özellikleri bugün resmi olarak açıklanacak. Dünyanın en güçlü konsolu olacağı söylenen PS5 bakalım nasıl olacak?

Yeni nesil oyun konsolları coronavirus yüzünden ertelenmezse 2020’nin son çeyreğinde bizlerle birlikte olacak. Microsoft cephesi yeni nesil konsolu Xbox Series X’in tüm özelliklerini açıklamasının ardından gözler Sony cephesine çevrilmişti. Sony de bugün PlayStation 5 özellikleri ve diğer tüm önemli detayları açıklayacağını açıkladı.

Türkiye saati ile 19:00‘da PlayStation 5’in teknik özellikleri PlayStation‘ın Blog‘u üzerinden yayınlanacak. Canlı olarak yayınlanması beklenen bu etkinliğe buradan ulaşabileceksiniz. Peki, PS5 biz oyunculara ne gibi yenilikler vadedecek? Değişiklikler neler olacak?

Öncelikle oyunun teknik özelliklerinden başlayalım. PS5’te 3.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli AMD Custom Zen 2 işlemci yer alacak. Grafik biriminde ise 13.3 TFLOPS gücünde AMD Custom RDNA 2 GPU yer alacak. Xbox Series X‘in grafik biriminin 12 TFLOPS gücünde olduğunu belirtelim. Yani PS5 rakibinden bir tık daha güçlü olacak.

Xbox Series X teknik özellikleri açıklandı!

Depolama alanında ise 1 TB Custom NVME SSD‘ye yer verilecek. RAM konusunda ise toplamda 16 GB GDDR6 RAM yer alacak. Bunun 4 GB‘ı sadece sisteme ayrılacak. Oyunlar ise 12 GB RAM‘in tamamını kullanabilecek. Tabii bu oran gelecek güncellemeler ile sistemsel olarak da değiştirilebilir.

4K çözünürlükte sabit 60 FPS sunacak olan PS5, Ray Tracing özelliğine de sahip olacak. Bildiğiniz gibi Xbox One ile Microsoft cephesi 2K çözünürlük ve 120 Hz’e destek vermeye başlamıştı. Sony ise sadece PlayStation 4 Pro’da bile 4K (gerçek 4K değil 2K’dan yükseltme) ve 60 Hz’ı kullanmayı tercih etmişti.

PlayStation 5 özellikleri

Yazılımsal açıdan Microsoft’un gerisinde kalan Sony, bu yıl şeytanın bacağını kıracak ve 2K çözünürlük ve 120 Hz desteğini PS5’e getirecek.

Konsolun kontrolcüsü Dualshock 5 ise Xbox Series X kontrolcüsü gibi makyajlanmış bir şekilde gelmeyecek. Dualshock 5 tamamen yeni bir formada, trigger yani tetik tuşlarında ayrı bir titreşim motoru ile gelecek. Bu titreşim motoru sayesinde oyunda silah ile mi ateş ediyorsunuz yoksa yay ile ok mu atıyorsunuz hissedeceksiniz. USB-C ile gelecek olan Dualshock 5’in detayları için bugünkü etkinliği beklemek zorundayız.