PS5 arayüzü nasıl olacak? PS4’e benzeyecek mi?

PS5

Sony’den PS5 arayüzü hakkında ilk açıklama geldi. PlayStation 5 yeni arayüzü ile oyunculara bambaşka deneyim sunacak.

PlayStation cephesinin geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte nihayet PlayStation 5’in tasarımını görebilmiştik. Beklediğimize fazlasıyla değen PlayStation 5‘in tasarımı, övgüleri toplamayı başarmıştı. Diskli ve disksiz dijital sürümü ile karşımıza çıkacak olan PS5’in maalesef ki arayüzü hala sırrını koruyordu. Ancak bugün Sony cephesi PS5 arayüzü için sevindiren açıklamayı yaptı.

Sony cephesinden gelen açıklamalara göre; PlayStation 5‘in arayüzü çok yakında gösterilecek. PlayStation 4’ün arayüzünün yüzde 100 elden geçirilmiş hali olacak olan yeni arayüzde yine tema desteğinin yer alacağını söyleyebiliriz. Daha sade ve şık tasarım ile karşımıza çıkacak olan PlayStation, oyunculara yeni arayüzde bir takım farklı opsiyonlar da sunacak gibi görünüyor.

PS5 arayüzü

2020’nin son çeyreğinde satışa sunulacak olan olan PS5 fiyatı için hala spekülasyonlar devam ediyor. Bazı analistler konsolun 499 dolardan pahalı olmayacağını bazılar ise 599 dolar olacağını söylüyor. Bizce; PS5’in diskli sürümü 499 dolar, disksiz dijital sürümü ise 459 dolar fiyata sahip olacak.

Resident Evil 8 neden PlayStation 4 ve Xbox One’a gelmeyecek?

Türkiye’de 6.000 TL ila 7.000 TL arasında bir fiyata sahip olması beklenen konsolun parasını yıllar içerisinde çıkaracağını belirtelim. Basit bir hesapla, bir konsolun ömrü 8 yıl diyelim. Yıllık 900 TL’ye konsol sahibi olmuş olacaksınız. Bizce yıl bazında düşününce konsolu çıktığı an almak çok daha mantıklı. Bakınız PS4’ün fiyatı çıktığında 1.399 TL seviyesindeydi. Şimdi ise 3.000 TL’den aşağıya sıfır satan yok.

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü
  • Geriye uyumluluk: Var