Project Scorpio, Xbox One satışlarını gazlayabilir

Project Scorpio

Video oyunları analisti Mat Piscatella’ya göre Project Scorpio, Xbox One satışlarının Amerika’da Playstation 4’ü geçmesine yardım edebilir.

Ülkemizdeki Fenerbahçe – Galatasaray rekabetinin bir benzeri de yıllardır konsol dünyasında Playstation ve Xbox arasında yaşanıyor. Firmalar her jenerasyondaki konsolları ile satış rakamlarında kıyasıya bir mücadele içinde. 6 Nisan‘da teknik özellikleri açığa çıkan Project Scorpio ile Microsoft’un bir ivme kazanması bekleniyor. Oyun dünyasının ilgisini arkasına alan Project Scorpio, Xbox One satışlarının artmasında rol alabilir.

Project Scorpio, Xbox One

 

Video oyunları analisti Mat Piscatella‘ya göre Project Scorpio’nun yarattığı heyecan ile Xbox One, Amerika pazarında Playstation 4‘ü geçip, en çok satan oyun konsolu konuma gelebilir. Piscatella, özellikle Project Scorpio’nun çıkışı ile Xbox One’ın içinde bulunduğumuz 2017 yılında PS4’ün de üzerinde bir potansiyele sahip olabileceğini düşünüyor.

Analist, aslında düşünülenlerden farklı bir öngörü ortaya koymamış. Zira, Xbox Oneın ülkesi olan Amerika’da Playstation 4 ya da bir başka konsoldan fazla satması sürpriz olmayacaktır. Ancak önemli olan Project Scorpio ve Playstation 4 Pro’nun global pazardaki satış rakamlarının ne olacağı. Ancak Playstation 4 Pro‘nun Project Scorpio’dan çok daha önce duyurulduğunu ve 10 Kasım 2016‘dan beri satışta olduğunu belirtelim.

Nikon D7500 fotoğrafı sızdırıldı