Yeni AirPods kılıfı diğer Apple ürünlerini de şarj edecek

airpods

Apple’ın gelecekte satışa sunacağı yeni AirPods kılıfının, kulaklıklar haricinde diğer Apple ürünlerini de şarj edebileceği ortaya çıktı.

Apple’ın geçtiğimiz sene tanıttığı ve yılbaşına yakın satışa sunduğu AirPods kulaklıkların en dikkat çekici yönlerinden birisi de şarj teknolojisiydi. Apple bu kulaklıkarı özel bir kılıfla kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar kulaklıkları bu kılıfa yerleştirdikleri anda, kulaklıklar şarj olmaya başlıyordu.

Kullanıcılar açısından son derece rahat bir sistem olan bu teknolojinin, önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırılması planlanıyor. Apple, AirPods kılıflarını biraz daha geliştirerek son derece kullanışlı bir cihaz ortaya çıkarmayı planlıyor. En azından ortaya çıkan son patentler bu yönde.

Geçtiğimiz gün sızdırılan yeni bir patent görselinde, Apple Watch’u yeni AirPods kılıfının üzerinde şarj olurken görüyoruz. Bilindiği üzere Apple Watch’ta kablosuz şarj teknolojisini destekleyen bir cihaz. Eğer AirPods kılıfı Apple Watch’ı şarj edebiliyorsa muhtemelen kablosuz şarj teknolojisini destekleyeceği iddia edilen iPhone 7’yi de şarj edebilecektir.

airpods kılıfı

Bu kısaca şu anlama gelebilir. Eğer yeni bir AirPods kılıfına sahip olursanız, yanınızda harici bir powerbank taşımanıza da gerek kalmayacaktır.

Açıkçası bu teknolojinin AirPods satışlarını arttırmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Zira bu kılıf şarj sorunu çeken kullanıcılar açısından son derece avantajlı diyebiliriz.

Öte yandan şunu da belirtelim. Yeni AirPods kılıfının, iPhone 8 ile eş zamanlı olarak tanıtılması bekleniyor. Yani bu senenin son çeyreğinde diğer Apple cihazlarını da şarj edebilen bir AirPods kılıfıyla karşılaşmak bizler için çok büyük bir sürpriz olmayacaktır.