Project Scorpio Microsoft için Son Olmayacak

project scorpio

Konsol dünyasındaki savaş iyiden iyiye kızışmaya devam ediyor. Microsoft uzun süredir üzerinde çalıştığı son kartı Project Scorpio için gün sayıyor. İşte detaylar.

Konsol dünyasının dev isimleri arasındaki rekabet hiç kuşkusuz en çok biz oyuncuları memnun ediyor. Özellikle Microsoft ve Sony arasındaki rekabet sayesinde, konsol fiyatlarının da hayli ucuzladığını söylemek mümkün. Peki Sony’nin PS4 Pro hamlesi karşısında bekleneni veremeyen Microsoft son kartı olan Project Scorpio kod isimli konsolunu ne zaman hayata geçirecek?

Bu sorunun yanıtı hala kesinleşmiş değil. Fakat son zamanlarda Microsoft’un Xbox One ile yaşadığı başarısızlığın ardından konsol dünyasına veda edebileceği yazılıp çiziliyordu. Hatta bazı kesimler Microsoft’un Project Scorpio’nun akabinde konsol piyasasından çekilebileceğini iddia etmişlerdi.

Bu iddialara cevap en yetkili ağızdan geldi. Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer, bir takipçisinin Project Scorpio ile ilgili sorduğu son Xbox konsolu sorusuna son derece net bir yanıt verdi. Spencer takipçisinin sorusuna “Hayır” diyerek, Scorpio’nun son Xbox konsolu olmayacağını dolayısıyla da Microsoft’un konsol pazarından çekilmeyeceğini belirtmiş oldu.

project scorpio

Bakalım Nintendo Switch’in satışa sunulması Microsoft cephesindeki durgunluğu nasıl etkileyecek. Belki Xbox One satışlarının durma noktasına gelmesi, Project Scorpio’nun satışa sunulma sürecini daha da hızlandırabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.