NPD: “Project Scorpio, PS4’ten fazla potansiyele sahip”

538515 project scorpio specs from digital foundry

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde teknik özelliklerini paylaştığı Project Scorpio bir anda oyun gündeminin odak noktası haline geldi. İşte detaylar.

2016 yılı konsol üreticileri açısından enteresan bir sene oldu. 4K TV’lerin ucuzlayarak yaygınlaşması, VR sektörünün özellikle oyun alanında önemli bir sıçrama gerçekleştirmesi, Microsoft ve Sony’i zor durumda bıraktı. Bu durumun temel nedeni hali hazırda daha 2-3 senelik olan konsolların ne 4K desteği ne de VR oyunlarını kaldırabilecek gücünün olmamasıydı.

Doğal olarak teknoloji dünyasında yaşanan bu anlık gelişmeler, Sony ve Microsoft’u bir sistem güncellemesi yapmak sorunda bıraktı. Sony bu konuda Microsoft’a oranla daha hızlı davranarak orijinal PS4’e oranla daha güçlü ve 4K desteğine sahip PS4 Pro’yu satışa sundu. Microsoft ise konu üzerinde çalıştığını açıklayarak Project Scorpio isimli bir sistemden bahsetmekle yetindi.

Peki Project Scorpio neydi? Yeni bir konsol mu yoksa Xbox One’ın daha da gelişmiş bir versiyonu mu? Bu soruların yanıtı geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Microsoft, Project Scorpio’nun sahip olduğu teknik özellikleri açıkladı. Bu durum kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Çünkü açıklanan teknik özellikler, Xbox One’la farklı bir çekirdek mimarisine işaret ediyordu. Bu durumda Project Scorpio yeni bir konsol olabilirdi. Peki o zaman Xbox One rafa mı kaldırılacaktı? Bu sorular şimdilik gizemini korurken, Amerikalı analiz şirketi NPD, Project Scorpio hakkında bazı tahminlerde bulundu.

Project Scorpio’nun Premium bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken yetkililer, cihazın bu anlamda PS4 Pro’dan çok daha üstün olduğunu belirtti. Fiyatı itibari ile yüksek bir potansiyele sahip olabileceği açıklanan cihazın, genel anlamda PS4 Pro’dan da fazla satabileceği iddia edildi.