Prime Video, Netflix’i tahtından indirdi

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video, yıllar sonra ilk kez Netflix’i geride bıraktı ve ABD’de en çok izlenen dijital platform olarak zirveye yerleşti.

Bildiğiniz gibi dijital platformlar arasında uzun süre Netflix’in tartışmasız liderliği vardı. Ancak son yıllarda bu tartışmasız liderlik tehlikeye girdi. Çünkü Disney+, HBO Max, Apple TV+ gibi güçlü rakiplerin ortaya çıkması, Netflix’e çok daha zorlu bir rekabet çıkardı.

Bu süreçte Netflix’in zirvedeki yerini almaya en büyük aday olarak Disney+ görülüyordu. Marvel ve Star Wars gibi iki dev serinin gücünü arkasına alan Disney+ kısa sürede kullanıcı sayısını 164 milyona çıkardı. Platformun büyüme hızı göz önüne alınarak, Disney yakında Netflix’e yetişebileceği söylendi. Ancak daha Disney+ bu şansı yakalayamadan Netflix ilk darbeyi Amazon Prime Video’dan yedi.

The Lord of the Rings The Rings of Power

Dijital platformlarda izlenen içerikleri takip eden JustWatch tarafından yayınlanan son rapor, Netflix’in artık ABD’de en çok izlenen dijital platform olmadığını gösterdi. Netflix’i yıllar sonar ilk kez tahtından indiren ise Prime Video oldu.

Dünya genelinde 200 milyon aboneye sahip olan Amazon Prime, tamamen sayısal olarak bakıldığında zaten Netflix’in en büyük takipçisi konumundaydı. Ancak bu Amazon Prime üyelerinden kaçının Prime Video’yu kullandığı bilinmediği için net bir şey söylenemiyordu. Bu yüzden pek çok kişi Netflix’in en büyük rakibinin Disney+ olacağını varsayıyordu. Ancak JustWatch tarafından yayınlanan rapor gösteriyor ki Amazon Prime üyeleri dijital platformu da oldukça fazla kullanıyormuş. Son dönemde platformda yayınlanan Reacher, The Boys ve The Rings of Power gibi popüler yapımların da bu yükselişte önemli rol oynadığı düşünülüyor.

Apple VR başlığını yılın ilk yarısında tanıtabilir