Twitter, iOS’ta TikTok benzeri akış sunuyor

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Twitter, iOS cihazlar için TikTok benzeri bir akış sunmaya başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Twitter, algoritmik ve ters kronolojik yayınlar arasında geçiş yapan düğmesini değiştirerek iOS’ta büyük bir değişiklik yapmaya başladı. Şimdi, zaman çizelgenizi değiştirmek için “Sizin İçin” ve “Takip Edilen” adlı iki sekme arasında kaydırın ve uygulamayı açtığınızda her zaman önce Sizin İçin sekmesini göreceksiniz.

Şirket, daha önce sahip olduğu akışı kullanmak yerine TikTok’un Sizin İçin özelliğine benzer özelliği çaldı. Aslında platform, bu yılın başlarında benzer bir özellik sunarak, zaman çizelgelerini değiştirmek için “Ana Sayfa” ve “En Son Tweetler” arasında geçiş yapmanıza izin veriyordu. Ancak, bazı kullanıcılar bu özelliği beğenmeyince daha gelişmiş bir versiyona geçildi.

Twitter, iOS'ta TikTok benzeri akış sunuyor

Twitter, yine de bu sistemi farklı bir adla yeniden uygulamaya kararlı görünüyor. Web’de veya mevcut Android uygulamasında, kronolojik akışı seçmek kalıcı bir seçim ve uygulamayı kapatsanız bile kalıyor. Bununla birlikte, yeni iOS sürümüyle, uygulamayı kapatıp yeniden açtığınızda her zaman Sizin İçin görünecek, bu nedenle zaman çizelgenizi her seferinde Takip Edilen olarak değiştirmeniz gerekecek.

Elon Musk, bu değişikliği geçen yılın sonlarında yapacağına söz verdi ve “ana zaman çizelgesi en iyiler, en yeniler, trendler ve takip ettiğiniz konular arasında kolayca yana kaydırmaya izin vermelidir” şeklinde bir tweet atmıştı.

Panasonic PT-CMZ50 : 1 cm uzaklıktan 203 cm genişliğinde görüntü sunuyor