Disney Netflix reklamlarını yasaklıyor!

disney

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak olan Disney+ ile Netflix’e rakip olması beklenen Disney, kendi kanallarında Netflix reklamlarının yayınlanmasını yasakladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Dijital yayın sektörünün açık ara lideri konumunda yer alan Netflix’e dişli bir rakip geliyor. Hatırlanacağı üzere Disney uzun bir süre önce Disney+ ismini verdiği yeni dijital yayın servisini tanıtmıştı.

Marvel sinematik evreniyle doğrudan ilişkili Marvel dizileri ve çeşitli Star Wars içerikleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başaran Disney+, şimdiden Netflix’in en büyük rakibi olarak görünüyor.

Bu alanda büyük yatırımlar gerçekleştiren Disney ekibi de kendilerine rakip olarak sadece Netflix’i görüyorlar. Çünkü yönetim kurulu aldığı kararla Disney ismine bağlı TV kanallarında Netflix reklamlarının yayınlanmasını yasakladı. Şirket bünyesinde bulunan kanallarda diğer dijital yayın organlarının reklamları yayınlanmaya devam edecek. Yani yasak yalnızca Netflix’i kapsıyor.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Disney+, 12 Kasım’da ABD ve Kanada’da kullanıma sunulacak. Disney, yeni dijital yayın servisini Netflix’ten çok daha ucuz bir fiyattan, aylık yalnızca 6.99 dolardan kullanıcıların beğenisine sunacak.

YouTube arama geçmişini otomatik olarak silecek