Poly Network, soygunda kaybettiği 610 milyon dolar kripto parayı geri aldığını duyurdu

Poly Network, soygunda kaybettiği 610 milyon dolar kripto parayı geri aldığını duyurdu

Kripto para camiası son günlerde bazı hacklenme olaylarıyla gündeme geldi. Belirli bir yerleşkesi olmayan kripto para firması Poly Network, geçtiğimiz günlerde bir soygunda 610 milyon değerine kripto para kaybetmişti. Şirket, şimbi bu parayı geri aldığını duyurdu. İşte detaylar.

Yaşanan en sıra dışı kripto para soygunu olayında yeni bir gelişme söz konusu. Pazartesi günü, merkezi olmayan bir finans platformu Poly Network, “Mr. White Hat” isimli bir hackerın saldırısına uğraşdı. Ethereum, Shiba Inu ve diğer kripto para birimlerinde 610 milyon dolar çalan hacker soygunun üstüne bir de iş teklifi aldı. Şirketin güvenlik açığını ortaya koyduğu için para ödülü dahi teklif edilen hacker şimdi parayı iade etti. Şirket, yaptığı açıklamada “Bu noktada, olay sırasında aktarılan tüm kullanıcı varlıkları tamamen kurtarıldı” açıklamalarında bulundu. Poly Network, şirketin mümkün olan en kısa sürede bu dijital para birimlerinin kontrolünü gerçek sahiplerine iade etmek için çalışıyor.

Poly Network, soygunda kaybettiği 610 milyon dolar kripto parayı geri aldığını duyurdu

Yaşanan ciddi soygunun ardından Poly Network, bilgisayar korsanına 500.000 dolarlık bir ödül teklif etti. Bu da yetmezmiş gibi bir de iş teklifinde bulundu. Hacker para ödülünü ise kabul etmedi. Ancak ne oldu da Mr. WhiteHat isimli hacker fikrini değiştirip parayı iade etti hala muamma. CNBC’ye göre hacker, son işleme dahil ettikleri bir mesajda,  “Uzlaşmaya acı verici ve belirsiz bir şekilde ulaşıldı, ancak işe yarıyor.” ifadelerini kullandı.

WhatsApp yakında bir iPad uygulamasına sahip olabilir