Polisler duygu durumuna göre suçluları yakalayabilecek!

yapay zeka haftası

Yeni yapay zeka çalışmaları ile birlikle polisler duygu durumuna göre suçluları yakalayabilecek. Konuyla ilgili daha şimdiden çalışma başlatıldı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Lincolnshire Polis Departmanı mevcut teknolojiyi test etmek için bazı başvurularda bulunmuştu ve bunlar sonucunda polisler duygu durumuna göre yeni teknolojiyi geliştirme kararı aldı. Bu başvuruların sonucuna göre bahsi geçen teknoloji test edilecekti. Polis departmanına ödenek çıktı ve böylece yeni yapay zeka teknolojisinin önü açıldı. Peki bu teknoloji nasıl çalışacak?

Yeni yapay zeka teknolojisi analiz yapacak

Mevcut teknolojinin kullanımında CCTV görüntüleri analiz edilebilecek. Böylece buradaki insanların duygu durumları hakkında çıkarımlar yapılacak. Ayrıca şapka ve gözlük gibi eşgallerin belli olmasını engelleyecek nesneler olsa bile yine de kimlik saptanabilecek.

polisler duygu durumuna

Polisler konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan ödenek aldı ve böylece neredeyse uygulamaya geçtiler bile. bu durum Elbette herkes tarafından olumlu karşılanmıyor. Bazı sivil toplum kuruluşları projenin insan hakları ihlallerine neden olacağını ifade ediyor. Ayrıca devletin halk üzerindeki gözetiminin artması da konunun olumsuz yönleri arasında. Polis sözcüsü ise test kapsamında sistemin mahremiyeti ihlal edip etmeyeceğine de bakılacağını ifade etti.

Apple iPhone 12 Pro modelleri 120Hz ekran ile gelmeyecek!

Özellikle Çin bu tür konularda dünya genelinde en fazla eleştirilen ülkeler arasında yer alıyordu. Şimdi ise İngiltere aynı problem ile karşı karşıya kalabilir. Daha şimdiden birçok tepki geldi bile. Sizce bu ve buna benzer projeler ne tür değişimlere neden olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.