Polestar 6 elektrikli otomobil tanıtıldı

Polestar 6

Polestar, bugüne kadarki en güçlü elektrikli otomobili olan Polestar 6’yı tanıttı. Aracın seri üretimine ne zaman başlanacağı açıklandı.

Volvo çatısı altında ortaya çıktıktan sonra yatırım alarak bağımsız bir şirket olarak yoluna devam eden İsveçli otomobil üreticisi Polestar, elektrikli otomobil pazarındaki etkisini her geçen gün biraz daha arttırıyor. 2022’nin ilk yarısında yaklaşık 21.200 elektrikli otomobilin teslimatını gerçekleştiren şirket, 2022 sonuna kadar toplam 50 bin elektrikli otomobil satacaklarını öngörüyor.

Şu anda şirketin satışta olan tek otomobil modeli, sedan türü bataryalı elektrikli otomobil. Tek modelle 50 bine yaklaşan yıllık satış rakamlarına ulaşan şirketin ekim ayında ilk SUV’unu piyasaya sürmesiyle birlikte satış rakamlarını daha da yükselteceği tahmin ediliyor. Bir yandan ilk SUV’u olan Polestar 3’ün çıkışına hazırlanan şirket, bir yandan da gelecek için yeni modeller hazırlıyor. Bu modellerden biri de, şirketin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü otomobil olan Polestar 6.

polestar 6 1

Üstü açılır, füturistik tasarımıyla dikkat çeken Polestar 6’ı tanıtan İsveçli otomobil üreticisi, 884 beygir gücündeki bu elektrikli otomobilin seri üretimine 2026 yılında başlanacak. Araç, Polestar’ın mart ayında tanıttığı konsept otomobili Polestar O₂ Concept’in prodüksiyona geçen versiyonu olacak.

Polestar şimdilik yeni otomobilinin maksimum hızı, tek bataryayla kat edebileceği mesafe ve fiyat gibi detayları paylaşmadı.

polestar 6 3

Polestar, önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil pazarında oldukça etkili olacak gibi görünüyor. İsveç merkezli otomobil üreticisi, bundan sonra da üç yıl boyunca her yıl yeni bir elektrikli araç çıkarmayı planlıyor. Ayrıca şirket 2023’e kadar 30 farklı pazarda araç satmayı hedefliyor.

Instagram Reelslar artık Facebook’ta