Polestar Phone Tanıtıldı; Elektrikli Otomobil Üreticisinin İlk Telefonu

Polestar Phone

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar, akıllı telefon pazarına girdi. Şirketin merakla beklenen ilk telefonu olan Polestar Phone resmen tanıtıldı.

Volvo çatısı altında faaliyet gösteren İsveçli otomobil üreticisi Polestar, 2017 yılın elektrikli otomobil pazarına girdiği günden beri bu pazardaki varlığını güçlendiriyor. Bugün elektrikli otomobil pazarında önemli bir aktör haline gelen Polestar, şimdi de akıllı telefon pazarında şansını deneyecek. Şirket, bir süredir gündemde olan ilk akıllı telefonu Polestar Phone’u dün resmi olarak tanıttı.

Polestar markasıyla piyasaya sürülen bu ilk telefon, yavaş yavaş akıllı telefon pazarından çekilmekte olan Meizu tarafından hazırlandı. Şirketin dikkat çekici telefonlarından olan Meizu 21 Pro’yu baz alan Polestar Phone, benzer teknik özelliklerle geliyor ama Polestar’a özgü bir tasarıma bürünüyor. Volvo’nun sahibi olan Çinli teknoloji şirketi Geely aynı zamanda Meizu’nun da sahibi olduğu için bu ortaklık pek de şaşırtıcı değil.

polestar phone 2

Polestar’ın ilk akıllı telefonu Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanıyor. Telefon, 6.79 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip. 1368 x 3192p çözünürlükteki BOE üretimi bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonda Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun bataryası ise 5050 mAh. Bu bataryada 80 W hızlı şarj ve 50 kablosuz şarj özellikleri bulunuyor.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera çıkıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik OIS destekli bir sensör kullanıyor. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lens ile 10 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Bu telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunuyor.

polestar phone 3

Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu