Pocophone F1 OnePlus 6’yı geride bıraktı

oneplus 6

Akıllı telefon pazarındaki rekabet kızışmaya devam ediyor. Agresif fiyat politikasıyla ün yapan iki şirketin üst segment modelleri Pocophone F1 ve OnePlus 6 arasındaki sürtüşme daha da büyüyor.

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de bildiği üzere, Çinli üreticiler genel itibariyle uygun fiyatlı akıllı telefonlar üretiyorlar. Agresif bir fiyat politikasıyla geniş kitlelere ulaşan Çinli üreticiler, rekabeti de farklı bir boyuta taşımış durumdalar.

Pocophone, OnePlus 6’yı sollamayı başardı

Genel olarak agresif fiyat politikası denildiğinde akla gelen ilk isimler OnePlus ve Xiaomi oluyor. Malum, OnePlus ilk telefonunu çıkardığında amiral gemisi katili lakabını almıştı. Bunun sebebi, son derece güçlü olan OnePlus’ın amiral gemisi modellerinden çok daha uygun fiyata satılmasıydı.

pocophone f1

Segmentinde rakipsiz gibi görülen OnePlus geçtiğimiz yıl OnePlus6 ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. OnePlus’ı bu alanda tek bırakmak istemeyen Xiaomi, OnePlus 6’dan daha ucuz olan Pocopheone F1’i satışa sundu. Segmentindeki amiral gemisi modellerinden çok daha ucuz bir etikete sahip olan Pocophone F1, tahmin edildiği üzere kısa sürede önemli bir müşteri kitlesine erişti.

Hatta gelen son raporlara göre Pocophone F1, OnePlus6’dan da çok satmış durumda. Xiaomi geçtiğimiz gün paylaştığı bir görselde, 2018 son çeyreğinde Pocophone F1’in OnePlus 6’dan daha fazla sattığını açıkladı. Bahse konu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

ZTE ABD yüzünden 1 milyar dolar zarar etti